Θα μοιραστούμε κάτι μαζί σας αλλά δεν θέλουμε να πέσετε από τα σύννεφα. Ακόμα και οι καλύτερες ταινίες του Χόλιγουντ, μπορεί να έχουν κάποια «σοβαρά» λάθη. Αυτά μπορεί να έχουν να κάνουν με ιστορικές ανακρίβειες, άσχετες με την εποχή κοστούμια ή απλές λεπτομέρειες που ανήκουν στη φαντασία του εκάστοτε σκηνοθέτη και δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια που επιμένει ότι προσφέρει στο κοινό του.

Έτσι, ένα από τα μεγαλύτερα ερωτήματα που προκύπτουν, είναι γιατί το κοινό ξοδεύει τα χρήματά του σε αυτήν την εντελώς τεχνητή εμπειρία που ονομάζουμε κινηματογράφο. Επιπλέον, υπάρχει το ερώτημα πίσω από το σκεπτικό του γιατί αυτοί που βρίσκονται πίσω από την κάμερα, χρησιμοποιούν με συνέπεια ψέματα για να δελεάσουν τον κόσμο που περιμένει την ουρά να κόψει εισιτήριο και να αγοράσει νάτσος.

Φυσικά, δεν υπάρχει εύκολη απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα, αλλά βλέποντας τις ταινίες ως ένα είδος καλλιτεχνικής έκφρασης ή ως μια μορφή ψυχαγωγίας και απόδρασης από την σκληρή πραγματικότητα, είναι ευκολότερο να καταλάβουμε γιατί οι ταινίες λένε ψέματα στους θεατές. Θέλουμε να περνάμε καλά, αυτό είναι το point. Αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι δεν περνάμε καλά βασισμένοι σε ένα ψέμα.

Έτσι, συγκεντρώσουμε για τα μάτια σας και μόνο, όλα τα πράγματα που συναντάμε συχνά σε ταινίες και σειρές, αλλά δεν συμβαίνουν ποτέ στην πραγματική ζωή. Δεν υπάρχει γιατί. Ξέρουμε ότι η αλήθεια πονάει, αλλά θα την αντέξετε.

Ένας χαρακτήρας γίνεται master σε κάτι από τη μία στιγμή στο άλλη

via GIPHY

Όπως λέει ο κεντρικός χαρακτήρας της σειράς Wednesday, δεν έχει λογαριασμό στα social media ή κινητό τηλέφωνο και δεν ξέρει να χρησιμοποιεί υπολογιστή. Γι’ αυτό γράφει το βιβλίο της με τη βοήθεια μιας γραφομηχανής. Αλλά στο τέλος της πρώτης σεζόν, λαμβάνει ένα smartphone ως δώρο και αρχίζει να το χρησιμοποιεί. Ας υποθέσουμε ότι ξέρει να το χρησιμοποιεί, απλά δεν της αρέσει. Ωστόσο, χρειάζεστε λίγο χρόνο για να συνηθίσετε μια συσκευή. Ταυτόχρονα, η Wednesday κάνει σκρολ στα μηνύματά της λες χρησιμοποιεί αυτό το κινητό για πολύ καιρό.

Οι αεραγωγοί είναι πάντα κάθαροι

via GIPHY

Οι ήρωες σε θρίλερ και σε ταινίες ή σειρές δράσης, πρέπει μερικές φορές να σέρνονται μέσα σε αεραγωγούς, οι οποίοι είναι τόσο στενοί που μετά βίας μπορούν να χωρέσουν. Τα παιδιά του Stranger Things, όμως, έχουν αρκετό χώρο μέσα στους αεραγωγούς επειδή οι ανεμιστήρες είναι τεράστιοι και αυτό φαίνεται αρκετά ρεαλιστικό. Δυστυχώς, οι άνθρωποι πίσω από τη της σειρά δεν έλαβαν υπόψη τους ένα πράγμα: οι αεραγωγοί σχεδόν λάμπουν από καθαριότητα.

Ο κακός δραπετεύει από μια φυλακή υψίστης ασφαλείας

via GIPHY

Το έχουμε δει από το The Silence of the Lambs μέχρι και το Kung Fu Panda. Ένας κακοποιός βρίσκεται μέσα σε ένα κελί και τα χέρια και τα πόδια του να είναι δεμένα με αλυσίδες, αλλά καταφέρνει και γίνεται καπνός. Έλα μωρέ… Ο κακός του Wednesday κατάφερε να κάνει το ίδιο κόλπο. Για χαζούς ψάχνετε;

To άψογο χτένισμα και μακιγιάζ στις ταινίες δράσης

via GIPHY

Τα χτενίσματα και το μακιγιάζ των γυναικείων χαρακτήρων συνήθως φαίνονται υπέροχα ανεξάρτητα από το τι έχουν περάσει. Θυμηθείτε τη Νατάσα Ρομανόφ. Τρέχει, ιδρώνει, πέφτει και κυλιέται στο βρόμικο πάτωμα, αλλά το μαλλί και το μακιγιάζ παραμένουν άψογα. Δηλαδή, εντάξει, όλα έχουν ένα όριο.

Οι γυναίκες μυστικοί πράκτορες και κατάσκοποι δεν μπορούν να ζήσουν ούτε μια μέρα χωρίς να φορέσουν ψηλοτάκουνα

via GIPHY

Ίσως τα υπέροχα και ανέμελα μαλλιά της Νατάσα Ρομανόφ να μην είναι τόσο πρακτικά, αλλά δεν είναι τίποτα σε σύγκριση με τα ψηλοτάκουνα. Οι δημιουργοί του Charlie’s Angels, για παράδειγμα, έδειχναν να απολαμβάνουν το γεγονός ότι οι 3 βασικές ηρωίδες έπρεπε να παλέψουν με ψηλοτάκουνα παπούτσια. Καμία λογική.