Η Δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη ολοκληρώθηκε χθες. Ο ηθοποιός κρίθηκε ένοχος για δυο απόπειρες βιασμού και αθώος για βιασμό, μιας και σύμφωνα με το δικαστήριο, υπήρχαν ελλιπή στοιχεία. Εκτός φυλακής, τουλάχιστον μέχρι την έφεση και την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό θα παραμείνει ο ηθοποιός, που καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 8 ετών για τις δυο απόπειρες βιασμού. Παράλληλα, του έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι που τον υποχρεώνουν να εμφανίζεται μια φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής που μένει, ενώ του έχει απαγορευθεί η έξοδος από τη χώρα. 

Στα νεότερα, ο Πέτρος Φιλιππίδης και η Ελπίδα Νίνου, μετά το τέλος της εκδίκασης στο Μικτό Ορκωτό της Αθήνας, κατευθύνθηκαν προς το σπίτι τους στο κέντρο της Αθήνας. Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο Γιώτα Κηπουρού στον ALPHA, ο ηθοποιός μίλησε μαζί της και είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση. Σε ερώτηση για το πώς νιώθει που είναι ελεύθερος, απάντησε: “Ήμουν πάντα ελεύθερος. Και στη φυλακή όταν ήμουν, ελεύθερος ήμουν. Δεν έχω να πω κάτι άλλο, δεν μπορώ να εκφραστώ και ξέρετε πολύ καλά το γιατί. Τελείωσε τώρα”. 

 

Γιατί δεν πρόκειται να πάει φυλακή ο Πέτρος Φιλιππίδης 

Από την πλευρά του ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης σχολίασε πως τα εφετεία ανατρέπουν σε μεγάλο βαθμό τις αρχικές αποφάσεις των δικαστηρίων. Μιλώντας στον ΑΝΤ1 σχολίασε: “Είναι σημαντικό να γίνουν δεκτά τα ελαφρυντικά. Αυτό μπορεί να μετατρέψει την ποινή”. Όντας σίγουρος πως ο Φιλιππίδης δεν θα ξαναβρεθεί στη φυλακή, τόνισε πως “σκοπός του συστήματος είναι ο σωφρωνισμός, όχι η εξόντωση”, σημειώνοντα πως το εφετείο θα εξετάσει μόνο την υπόθεση με τις δυο απόπειρες βιασμού.