Για κάποιο λόγο, κάθε φορά που πλησιάζει η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, μου έρχεται στο μυαλό η κλασική σοσιαλμιντική φωτογραφία που κάποτε είχε την τιμητική της στα εξώφυλλα των -πολύ σκληρών για να ερωτευτούν- ανθρώπων της διπλανής πόρτας. Μήπως σας λέει κάτι η κοπέλα που ακουμπάει το ένα της χέρι στον τοίχο όσο ξερνάει καρδούλες; Ελάτε τώρα, πρόκειται για ένα από τα διασημότερα έργα του Banksy, μαζί με τον τύπο που πετά ένα μπουκέτο λουλούδια αντί για μολότοφ (ή πέτρα).

Οι περισσότεροι θα την έχετε δει, ίσως και χρησιμοποιήσει για να κάνετε γνωστό στους ιντερνετικούς σας φίλους πως το μικρό αιωρούμενο κωλόπαιδο με το τόξο και τα βέλη, είναι ανεπιθύμητο στη γειτονιά σας. Αλλά τι να κάνουμε ΝΔ θέλατε; Ο καπιταλισμός είναι γνωστό πως μπορεί να κάνει ΚΑΙ αυτό: εμπορεύεται τον έρωτα και δημιουργεί υπεραξίες με το ανακατεμένο στομάχι και τα καρδιοχτύπια σας.

Σας ξέρουμε καλά, λίγες μέρες πριν το ημερολόγιο δείξει 14 Φλεβάρη, επιμένετε ότι “έλα μωρέ, δεν περιμένω του Αγίου Βαλεντίνου για να αγοράσω δώρο” και όταν με το καλό/κακό φτάσει, λιώνει το χιόνι από τα υπερκινητικά κορμιά σας που τρέχουν σε κοσμηματοπωλεία και ανθοπωλεία να σώσουν ό,τι σώζεται.

Αυτή τη χρονιά, όμως, τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά. Δεν έχετε πολλά χρήματα να διαθέσετε. Μεταξύ μας, ποτέ δεν είχατε. Αλλά φέτος, το 2023, το έχετε αποδεχθεί και έτσι ψάχνετε τρόπους να είστε σωστοί τόσο απέναντι στο ταίρι σας όσο και στην τσέπη σας που μουγκρίζει από τον πόνο. Έτσι, μπήκατε και ψάξατε για δώρα στο Marketplace. Στο Marketplace. Αν είναι δυνατόν! Δεν το λέμε εμείς, το λέει το mail που μας ήρθε με το γνωστό “αυτή τη στιγμή, οι χρήστες κάνουν αναζήτηση για valentines”. Εκεί φτάσατε. Κρίμα.

Επειδή όμως μας έκαναν εντύπωση οι αναζητήσεις σας, μπήκαμε και εμείς στο Marketplace. Όχι για να κάνουμε κάποιο purchase, αλλά για να δούμε τι ακριβώς σκέφτεστε να αγοράσετε. Τσίπηδες. Ντρεπόμαστε για σας.

Ποιος δεν θα ήθελε ένα μεταχειρισμένο κολάν για δώρο;

Να ένα πρωτότυπο δώρο

Σαν ορκ από τον Άρχοντα των δαχτυλιδιών είναι

Το αγαπημένο μας. Ο δημιουργός του πρέπει να πάει στο Dragons’ Den

Όχι, όχι, δεν είναι καθόλου κρίπι

“Ένα δώρο για όσους θέλουν να εκφράσουν την αγάπη τους με έναν ιδιαίτερο τρόπο”.

“Ένα δώρο για το Άγιος Βαλεντίνος”.