Το Capital κέρδισε το βραβείο EMMY καλύτερης μίνι σειράς 2016 και θα το βρεις στο ERTflix. Ο βραβευμένος με BAFTA δημιουργός της σειράς Πίτερ Μπόκερ μεταφέρει στη μικρή οθόνη το μυθιστόρημα του Τζον Λάντσεστερ με πανέξυπνο τρόπο, με μια φρέσκια, ενδιαφέρουσα ματιά στη σύγχρονη ζωή. Μία μέρα, όλοι οι κάτοικοι του δρόμου παίρνουν με το ταχυδρομείο μια ανώνυμη κάρτα που γράφει: «Θέλουμε αυτό που έχεις». Ποιος κρύβεται πίσω από τα ανώνυμα γράμματα; Τι επιδιώκει; Καθώς το μυστήριο γύρω από τις ανώνυμες κάρτες πυκνώνει, ξεδιπλώνονται οι ιστορίες των ανθρώπων και ζούμε μαζί τους την αγάπη και την απώλεια, το φόβο και την απληστία, την τύχη και τον φθόνο και στον πυρήνα τους την οικογένεια και το σπίτι.

Η Πετούνια είναι στα 84. Ο Αχμέντ, ο οποίος είναι πολύ καλός με την Πετούνια, και η οικογένειά του, είναι δεύτερης γενιάς Πακιστανοί μετανάστες και διευθύνουν το γωνιακό κατάστημα. Ο Ρότζερ, ένας τραπεζίτης, και η οικογένειά του, που δεν γνωρίζουν την Πετούνια ή τον Αχμέντ,μια οικογένεια της ανώτερης μεσαίας τάξης, που έχουν μια νταντά, μια εξοχική κατοικία στο Cotswolds και ένα σπίτι αξίας άνω του 1 εκατομμυρίου λιρών, με το Range Rover έξω.  Στο κατάστημα, ο Αχμέντ και τα αδέρφια του, έχουν ποικίλες σχέσεις με το Ισλάμ, που κυμαίνονται από πολύ περιστασιακές έως επιρρεπείς στον φονταμενταλισμό. Πραγματικά μιλάμε για μια σάτιρα που διαδραματίζεται στο Pepys Road, ένα φανταστικό δρόμο στο Λονδίνο. Εδώ οι γείτονες θα σας κρίνουν για οτιδήποτε, από την ηλικία των κουρτινών σας μέχρι την επιλογή των υδραυλικών σας. Η σειρά είναι ικανή να απεικονίσει έναν κόσμο γεμάτο χαρακτήρες που χωρίζονται ανά τάξη και θέση, είναι μια  χαλαρή κοινότητα διαφορετικών φυλών, τάξεων και θρησκευτικών πεποιθήσεων, αλλά, καταλήγουν τελικά πολύ πιο συνδεδεμένοι από ό,τι φαίνεται αρχικά. Μια απαίσια εκστρατεία μίσους που ξεκινά με καρτ-ποστάλ που φέρουν το μήνυμα “Θέλουμε αυτό που έχεις”  να φτάνουν στα γραμματοκιβώτια των γειτόνων καταστρέφει τη σταθερότητα του δρόμου. 

Αν έχετε διαβάσει το μυθιστόρημα του Tζον Λάντσεστερ που μίλησε για τη φούσκα των ακινήτων του Λονδίνου μέσα από τους κατοίκους της Pepys Road, θα λατρέψετε τα τέσσερα επεισόδια της μίνι σειράς.  Είναι λίγο αργό, αλλά υπάρχουν μερικές ωραίες στιγμές μαύρης κωμωδίας.