"Τίποτα δεν τελείωσε" λένε οι μετεωρολόγοι, τέτοια επιμονή ούτε πρώην

Για την "ώρα της Αττικής" κάνει λόγο ο Κλέαρχος Μαρουσάκης. Ελπίζουμε να μη βγάλατε τις αλυσίδες.

"Τίποτα δεν τελείωσε" λένε οι μετεωρολόγοι, τέτοια επιμονή ούτε πρώην

Για την "ώρα της Αττικής" κάνει λόγο ο Κλέαρχος Μαρουσάκης. Ελπίζουμε να μη βγάλατε τις αλυσίδες.


Δεν θα πούμε ψέματα, πιστέψαμε πως τελείωσε. Πως ό,τι είχαμε να δούμε από τη Μπάρμπαρα, το είδαμε. Αλλά όχι. Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης έχει άλλη άποψη και προφανώς η δική του έχει περισσότερη βαρύτητα από τη δική μας. Σε άλλα νέα, έχουμε να περιμένουμε κι άλλο χιόνι στην Αττική. 
Σε ανάρτησή του, ο μετεωρολόγος αναφέρει πως μια ατμοσφαιρική διαταραχή από την περιοχή της Πελοποννήσου που δεν εκτίμησαν σωστά τα μετεωρολογικά μοντέλα, είχε σαν αποτέλεσμα τη μικρή άνοδο της θερμοκρασίας και την αρκετά πιο μεγάλη άνοδο της σχετικής υγρασίας. Κάπως έτσι η υποτροπή του καιρού που αναμενόταν μες στη νύχτα δεν έδωσε τα προβλεπόμενα. 

Ωστόσο, η διαταραχή αυτή υποχωρεί ολοένα και πιο νότια, ανοίγοντας τον δρόμο για την κάθοδο της χιονομάζας που έδωσε τα πολλά χιόνια προς Θήβα, Βόλο και όχι μόνο. 

Τα προγνωστικά στοιχεία, όπως προειδοποιεί, δείχνουν κατά τόπους πολύ πυκνές χιονοπτώσεις στον νομό Αττικής μέχρι και την Πέμπτη το πρωί, περίπου. Σύμφωνα με τον ίδιο, η κατάσταση μπορεί να θυμίσει την κακοκαιρία που είχε πλήξει το λεκανοπέδιο και το 2002.

«Παραμένουμε σε ετοιμότητα! Τίποτα δεν τελείωσε!».

Ολόκληρη η ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη: 

"Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Μια ατμοσφαιρική διαταραχή από την περιοχή της Πελοποννήσου την οποία τα ατμοσφαιρικά μοντέλα δεν εκτίμησαν σωστά, είχε σαν αποτέλεσμα την μικρή άνοδο της θερμοκρασίας και την αρκετά πιο μεγάλη της σχετικής υγρασίας κι έτσι η υποτροπή του καιρού που αναμέναμε τη νύχτα που μας πέρασε δεν έδωσε τα προβλεπόμενα. 

Πλέον όμως η διαταραχή αυτή υποχωρεί ολοένα και πιο νότια ανοίγοντας τον δρόμο για την κάθοδο της χιονομάζας που έδωσε τα πολλά χιόνια προς Θήβα, Βόλο κι όχι μόνο.

Τα προγνωστικά λοιπόν θέλουν καταπεριόδους και κατά τόπους πολύ πυκνές χιονοπτώσεις στο νομό Αττικής μέχρι και την Πέμπτη το πρωί περίπου. Όπως λέω εδώ και ημέρες μέσα από τον τηλεοπτικό μας σταθμό και όχι μόνο, η κακοκαιρία αυτή για την Αττική μπορεί να μας θυμίσει το 2002. 

Παραμένουμε σε ετοιμότητα! Τίποτα δεν τελείωσε!"

 

  • ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥ.ΜΠΟΥ
Διάβασε ακόμα