Μέσα από ανάρτηση στο Instagram, “Ο Άλλος Άνθρωπος” ενημερώνει ότι χρειάζεται είδη για βρέφη, ζεστά ρούχα, τρόφιμα, θερμαντικά μέσα αλλά και σκηνές προκειμένου να μεταφερθούν στους σεισμόπληκτους. O Κωνσταντίνος, ο άνεργος που ταΐζει τους άστεγους συνηθίζει να λέει: “Φυτεύουμε έναν σπόρο αλληλεγγύης, τον ποτίζουμε με σεβασμό και θερίζουμε αγάπη και χαμόγελα”.

Ο Άλλος Άνθρωπος είναι μία αυτοδιαχειριζόμενη ομάδα, μία πρωτοβουλία κοινωνικής αλληλεγγύης που ξεκίνησε το 2011 στην Αθήνα, όταν ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος πήρε μια κατσαρόλα, μια γκαζιέρα και ένα τραπεζάκι και με 4 ευρώ στην τσέπη ξεκίνησε να μαγειρεύει στο δρόμο για τους ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη. Τι γράφει στην ανάρτησή του; “Αναχώρηση 25/2, Πειραιάς- Κω και από εκεί Τουρκία και οδικώς για Άδανα, Αντιόχεια και υπόλοιπα μέρη που επλήγησαν ,επιστροφή 11/3. ΙΧ για μεταφορά ανθρώπων ,4 άτομα σε κάθε ΙΧ. 2 φορτηγά για μεταφορέα τροφίμων και ρούχα όπου θα τα αφήσουν και θα αποχωρήσουν, εκτός αν θέλουν να μείνουν μαζί μας. Πιπίλες, κρέμες και γάλα για βρέφη, ζεστά ρουχαλάκια. Μπουφάν, κουβέρτες σκούφια, κασκόλ, γάντια. Τρόφιμα, κονσέρβες, ελαιόλαδο. Μπολάκια συσκευασίας. Γεννήτριες και θερμαντικά για θέρμανση. Και σκηνές για τους εθελοντές και τους ανθρώπους. Μ. Αλεξάνδρου 109, Κεραμεικός από Σάββατο 11/2 από 10:00-18:00 και ΣΚ”.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ταξιδεύει ο Άλλος Άνθρωπος.  Στη Μόρια, μαγείρευε καθημερινά για χιλιάδες πρόσφυγες, με τη βοήθεια εθελοντών.«Κανένας μόνος του, ούτε και εσύ, άνθρωπέ μου, ερχόμαστε να κάτσουμε εκεί στα χαλάσματα δίπλα σου».