Γέννησε κάτω από τα συντρίμμια και αν η δύναμη ήταν εικόνα, είναι σε αυτό το βίντεο

Η κατάσταση σε Τουρκία και Συρία παραμένει εξαιρετικά δύσκολη.

Γέννησε κάτω από τα συντρίμμια και αν η δύναμη ήταν εικόνα, είναι σε αυτό το βίντεο

Η κατάσταση σε Τουρκία και Συρία παραμένει εξαιρετικά δύσκολη.


Η κατάσταση στην Τουρκία και στη Συρία είναι τρομερά δύσκολη. Στον πιο πρόσφατο απολογισμό, που ανακοινώθηκε περίπου 24 ώρες μετά την πρώτη από τις τρεις ισχυρές σεισμικές δονήσεις, (ισχύος 7,8 της κλίμακας Ρίχτερ), έχουν χάσει τη ζωή τους πάνω από 4.980 άνθρωποι. 
Οι 3.381 στην Τουρκία, σύμφωνα με την υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών AFAD και άλλοι 1.602 στη Συρία. Οι αριθμοί αυτοί, δυστυχώς, είναι βέβαιο πως θα συνεχίζουν να μεγαλώνουν όσο περνούν οι ώρες και οι ημέρες καθώς έχουν καταρρεύσει ακόμα και νοσοκομεία. 

Εκτός από τη μεγάλη καταστροφή, τα σωστικά συνεργεία όπως και οι άστεγοι πλέον άνθρωποι, έχουν να αντιμετωπίσουν και τις δύσκολες καιρικές συνθήκες με διάφορες εικόνες που φτάνουν από την Τουρκία και τη Συρία, να δείχνουν άτομα τυλιγμένα σε κουβέρτες. Αυτό, βέβαια, δεν συγκινεί μερικούς Έλληνες.

Μέσα στο χάος που επικρατεί στις δύο χώρες, κυκλοφόρησε σε διεθνή ΜΜΕ αλλά και τα social media ένα γλυκόπικρο βίντεο. Μια γυναίκα φέρεται να γέννησε ένα παιδί κάτω από τα ερείπια ενός κτιρίου που κατέρρευσε λόγω του σεισμού στο Χαλέπι της Συρίας. Η ίδια, δυστυχώς, δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Πολύ γρήγορα εμφανίστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το βίντεο που δείχνει τους διασώστες να μεταφέρουν βιαστικά το γυμνό μωρό το οποίο μόλις είχαν ανασύρει από τα ερείπια. Όλα ξεκίνησαν όταν η ομάδα διάσωσης προσπαθούσε να απεγκλωβίσει ανθρώπους από τα συντρίμμια όταν άκουσαν το κλάμα του μωρού. Το νεογέννητο ανασύρθηκε από τα συντρίμμια και μεταφέρθηκε σε ασφαλές σημείο, πριν μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Η μητέρα του, όμως, δεν τα κατάφερε.

  • ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥ.ΜΠΟΥ
Διάβασε ακόμα