Νωρίς νωρίς μας ήρθε το μήνυμα/ειδοποίηση από το 112 για την κακοκαιρία Μπάρμπαρα. Αλήθεια, χρειάζεται να πιείτε καφέ μετά από ένα τέτοιο ξύπνημα; Μάλλον όχι, άλλωστε δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το ξυπνάς με μία σειρήνα λες και εμφανίστηκαν στον ουρανό μαχητικά της χώρας που βρίσκεσαι σε πόλεμο. Περιμέναμε και την εκκλησία της εκάστοτε περιοχής να βοηθήσει χτυπώντας τις καμπάνες αλλά αυτό, δυστυχώς, δεν έγινε. Δεν πειράζει, στην επόμενη κακοκαιρία.

Αυτή που μας κάνει τη ζωή δύσκολη σήμερα, όμως, είναι η κυρία Βαρβάρα με το κρύο και το χιόνι της. Η κυβέρνηση, μαθημένη από την κακοκαιρία Ελπίς και τους αποκλεισμένους στην Αττική οδό, μοιάζει να κατάλαβε τα λάθη της και δείχνει διάθεση να μην την πατήσει ξανά. Έρχονται και εκλογές, μην το ξεχνάτε αυτό. Τι κάνει λοιπόν; Κλείνει τους δρόμους. Προσέξτε, δεν προσπαθεί να εξασφαλίσει την ομαλή λειτουργία της χώρας σε μια (μάλλον) ήπια για την ώρα κακοκαιρία, προσπαθεί να εξασφαλίσει ότι δεν θα κάνει κανείς παράπονα. Οπότε καθίστε στα σπίτια σας μωρέ, μια χαρά δεν είστε εκεί;

Και δώστου το 112 (σε όσους ήρθε), βομβάρδισε τον λαό με μηνύματα που μοιάζουν με στριγκλιές, κλείσε κάνα δρόμο και άσε την τηλεόραση να κάνει τα υπόλοιπα. Αλλά όχι, αυτή τη φορά δεν θα αφήσουμε την τηλεόραση να κάνει το κομμάτι της, θα βγούμε μπροστά και θα υπερασπιστούμε την αλήθεια τονίζοντας τον πανικό τους. Για το λόγο αυτό, βάλαμε τα ισοθερμικά μας, το σκουφί και τα γάντια μας και βγήκαμε στους δρόμους της Αθήνας για να φωτογραφίσουμε το πώς βιώνει ο μέσος Έλληνας την κακοκαιρία. Τζάμπα αγχώνεται το 112, μια χαρά είναι όλα. Ή και όχι. Στην Ελλάδα ζούμε.

Μητέρα προσπαθεί να μαζέψει το παιδί της που αρνείται να πάει σπίτι

Ερωτευμένο ζευγάρι στο Σύνταγμα

Μια απλή Δευτέρα για τον ντελιβερά στη φωτογραφία

Κηφισιά, τώρα

Φοιτητές μετά από βραδινή περιπέτεια στο Μπρίκι

Υπάλληλος των 700 ευρώ που αγαπάει υπερβολικά τη δουλειά του

Ο γείτονας που βγήκε να πάρει τσιγάρα

Ηλικιωμένος που αψηφά τις οδηγίες του 112 και πάει στο καφενείο