Το τηλέφωνο, το οποίο έχει κάμερα 2 megapixel και αποθηκευτικό χώρο 8 GB, δόθηκε στην Κάρεν Γκριν ως δώρο όταν έπιασε μια νέα δουλειά, ανέφερε το Business Insider .Όταν η Κάρεν Γκριν έπιασε δουλειά  στο PetSmart το 2007, οι φίλοι της έκαναν ένα δώρο: το iPhone πρώτης γενιάς , το οποίο μόλις κυκλοφόρησε εκείνο το καλοκαίρι. Δεν το έβγαλα καν από τη ζελατίνα του. Τον Οκτώβριο, άκουσε ότι ένα iPhone πρώτης γενιάς από το 2007 είχε πουληθεί για 39.339,60$ .”Αν μπορούσα να κρατήσω το τηλέφωνο για άλλα 10 χρόνια, πιθανότατα θα το έκανα», είπε  στο Business Insider. “Ο μόνος λόγος για τον οποίο πουλάω αυτό το τηλέφωνο είναι επειδή πρέπει να υποστηρίξω μια νέα επιχείρηση με τατουάζ.”

Το πρώτο iPhone της Apple κυκλοφόρησε πριν από 10 χρόνια αυτή την εβδομάδα — στις 29 Ιουνίου 2007. Αν και δεν ήταν το πρώτο smartphone, ξεπέρασε πολύ τον ανταγωνισμό και ξεκίνησε την επανάσταση των φορητών συσκευών.Το iPhone έβαλε το διαδίκτυο στην τσέπη όλων και μετέτρεψε τη φωτογραφία από χόμπι σε κομμάτι της καθημερινότητας.Οι εφαρμογές έχουν μετατρέψει τα τηλέφωνα σε “τα πάντα όλα”. Από τράπεζα μέχρι χάρτες. Το κινητό με οθόνη αφής συνδύαζε για πρώτη φορά την πρόσβαση στο διαδίκτυο και τη μουσική του iPod, με ενσωματωμένη ψηφιακή φωτογραφική μηχανή 2 megapixel και δυνατότητες αναπαραγωγής βίντεο. Η προσφορά θα ξεκινήσει από 2.500 δολάρια, αλλά το τηλέφωνο εκτιμάται ότι θα φτάσει τα 50.000 δολάρια ή περισσότερο, με βάση την τιμή πώλησης στη δημοπρασία του Οκτωβρίου και την ευρεία κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης.

Η καλλιτέχνις τατουάζ, επικοινώνησε με τον οίκο δημοπρασιών LCG Auctions, που δέχεται αμέτρητες κρούσεις από ιδιοκτήτες παλιών iPhone. Όμως στο 99% των περιπτώσεων, οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν κάτι πραγματικά συλλεκτικό, όπως το σφραγισμένο iPhone της Γκριν, εξηγεί ο ιδρυτής της LCG Auctions, Μαρκ Μοντέρο Montero.