Πρέπει να το αποδεχτούμε και να προχωρήσουμε επιτέλους τη ζωή σας. Η τεχνητή νοημοσύνη κάνει θαύματα και ναι, ήρθε για να μείνει. Λογικό που μας τρομάζει, μη λογικό να την απορρίπτουμε γιατί μας κάνει να αισθανόμαστε άβολα. Μη ξεχνάτε, μια ανθρώπινη δημιουργία είναι και αυτή μέχρι που μια μέρα οι δημιουργίες μας θα κάνουν ό,τι θέλουν, δεν θα δέχονται τις εντολές μας και θα κατακτήσουν τον κόσμο.

Οπότε μην κάνετε βήματα προς τα πίσω, αγκαλιάστε την τεχνητή νοημοσύνη και δώστε της λίγο χώρο να κάνει τα μαγικά της. Να, για παράδειγμα, χάρη στη AI γνωρίζουμε πώς θα έμοιαζε το καστ του Office αν το έπαιρνε η Pixar από το χέρι και το οδηγούσε στο στούντιο της. Δεν είναι και λίγο, τόσες ώρες έχουμε περάσει μπροστά από την οθόνη μας με τη σειρά που, ναι, ίσως είναι καλύτερη και από τα Φιλαράκια

Μη βαράτε, μη βαράτε. Είπαμε “ίσως”.

Οι εικόνες που θα βρείτε παρακάτω δημιουργήθηκαν χρησιμοποιώντας την έκδοση 4 του Midjourney και προσποιούμαστε ότι γνωρίζουμε τι είναι αυτό ενώ δεν έχουμε ιδέα. Βέβαια, δεν είναι όσο εύκολο ακούγεται αφού για να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα, χρειάστηκαν πολλές, πάρα πολλές τροποποιήσεις. “Στη συνέχεια τις έβαλα στο Photoshop για μια απλή διόρθωση χρώματος για να ταιριάζουν σε όλα τα επίπεδα.”, είπε ο δημιουργός τους, bayofbelfalas, στο Reddit.

Αν λοιπόν δείτε τυχαία στην τηλεόρασή σας ή στο Netflix που σε λίγο καιρό από τώρα θα πληρώνεται αφού το μοίρασμα των κωδικών οδεύει προς το τέλος του, θα ξέρετε από πού εμπνεύστηκαν οι άνθρωποι πίσω από αυτό.