Ακολουθεί η περιγραφή μιας συνηθισμένης νύχτας: κάθεστε άνετα σε μία βελούδινη (μπορντό κατά προτίμηση) πολυθρόνα στον κινηματογράφο ή στον κάπως φτωχό και με τρύπες καναπέ στο σπίτι σας και τσιμπάτε από τα πατατάκια του διπλανού σας. Αυτή η στιγμή είναι ιερή. Δεν εννοούμε την κατανάλωση της κακής τροφής, εννοούμε την παρακολούθηση την ταινίας (ή σειράς).

Απολαμβάνετε την τελευταία υπερπαραγωγή του Χόλιγουντ, αυτό το blockbuster που σας πρότειναν οι φίλοι σας και που δεν μπορούσαν να σταματήσουν να μιλάνε γι’ αυτό. Και τσουπ, το άτομο που κάθεται δίπλα σας και που του τρώτε τα πατατάκια, δείχνει με το δάχτυλο το λάθος που εντόπισε στην οθόνη. 

Ίσως είναι κάποιος από το συνεργείο που κόβει βόλτες μπροστά από την κάμερα, νομίζοντας ότι «κρύβεται» στις σκιές ή πίσω από μια κολώνα. Έκανε λάθος, μια χαρά τον βλέπουμε με τη βερμούδα του και το καπελάκι του να πρωταγωνιστεί άθελά του σε μία ταινία με θέμα τον 19ο αιώνα. 

Ευτυχώς για όλους μας, όλες αυτές οι στιγμές με τα λάθη των ταινιών, κοινοποιούνται στο r/MovieMistakes και έτσι απομυθοποιείται το λαμπερό κατά τα άλλα Χόλιγουντ, λειτουργώντας ως υπενθύμιση πως και και αυτό, από απλούς ανθρώπους αποτελείται.  

Η συγκεκριμένη διαδικτυακή κοινότητα με πάνω από 156.000 παρατηρητικούς σινεφίλ, συγκεντρώνει τα λάθη γνωστών ταινιών και μας τα δίνουν στο πιάτο. Δείτε παρακάτω μερικές από τις μεγαλύτερες αποτυχίες σε μοντάζ και κοστούμια και αν κάτι είναι βέβαιο, είναι πως σταδιακά θα μπείτε και εσείς σε αυτό το τρυπάκι και θα παρακολουθείτε ταινίες μόνο και μόνο για να βρείτε κάποιο λάθος.

Ένας από το συνεργείο κάνει βόλτες στο Doctor Strange

Ναι, έτσι ρίχνουν με το τόξο

Η αόρατη κασέτα στο Gameboy

Κομπιουτεράκι αντί για αριθμός, τίμιο

Πρέπει να έβγαλε τρομερή φωτογραφία ο τύπος με τον κλειστό φακό

New age μπότες φορούσαν στο Χόμπιτ

Δώσε, δώσε κι άλλο καπνό (Insidious)

O αστυνομικός στο Fast and Furious 2, έγραφε σε ένα με έτοιμες ατάκες