Κοιτάξτε. Με την πρώτη ματιά, όσο αδιάφορα κι αν σου είναι τα designer brands και όλο τον κάπως ματαιόδοξο hype γύρω από αυτά, όταν βλέπεις τον tanner.letherstein να ξεκοιλιάζει ένα πορτοφόλι Chanel, αντιλαμβάνεσαι ότι αυτό είναι κάπως λάθος. Κάπως έγκλημα. Όχι τόσο για το design, όσο για τα λεφτά που έχουν σπαταληθεί για αυτό το πορτοφόλι. Μα, διάολε, είναι και απολαυστικό όλο αυτό. Κάπως σαν το να βλέπεις makeup tutorials: δεν ξέρεις γιατί, αλλά σου αρέσει. Ακόμα και αν δεν έχεις καν νεσεσέρ. 

Δεν πρόκειται για κάποιον hater των luxury brands, αλλά για έναν ειδικό “τεχνήτη”. Έναν τύπο που ξέρει πώς να σχεδιάζει και πώς να δουλεύει το δέρμα. Έφτιαξε το πρώτο του δερμάτινο τζάκετ όταν ήταν μόλις έντεκα χρονών. Σήμερα, βέβαια, στα 36 του, τη βρίσκει περισσότερο “ξεκοιλιάζοντας” δερμάτινα, υπερβολικά ακριβά, αξεσουάρ, που όπως λέει “δεν αξίζουν τα λεφτά τους”. 

Στην πράξη, αφού “τεστάρει” την ποιότητα του δέρματος, κυριολεκτικά διαλύει το item. Κάπου εδώ, λογικά θα αναρωτιέστε, αν πρόκειται για κάποια “αντίδραση” στο πώς καλούμαστε να θεωρούμε πως ένα εξαιρετικά ακριβό “τίποτα” αξίζει τα λεφτά του επειδή έτσι θέλει ο καπιταλισμός και επειδή είναι του τάδε brand. Όχι, παιδιά. “Τα αγοράζω κι εγώ, με τα ίδια μου τα λεφτά. Δεν βγάζω χρήματα από το TikTok άμεσα. Δεν διαφημίζω. Χτίζω ένα κοινό που εμπιστέυεται τη γνώση μου”, λέει μιλώντας στο Dazed

Αν περνάει η απορία από το μυαλό σας, ο Volkan Yilmaz δεν πιστεύει πως όλα τα δερμάτινα αξεσουάρ από designer brands είναι πεταμένα λεφτά. “Σε επίπεδο super high luxury, η Bottega Veneta με έχει εντυπωσιάσει περισσότερο. Πληρώνεις 2.500 δολάρια αλλά παίρνεις κάτι πραγματικά ιδιαίτερο”, δηλώνει. Σχετικά με το vegan δέρμα, η άποψή του είναι ότι δεν θα είναι τόσο ανθεκτικό όσο το κανονικό. “Το faux δέρμα δεν είναι vegan”, ξεκαθαρίζει. Μια πολύ σημαντική ερώτηση που του τέθηκε είναι τι προτείνει σε όσους δεν σκοπεύουν να “σκάσουν” λεφτά για ακριβά brands. Μας έστειλε στο Etsy και σε όλους εκείνους τους υπέροχους τεχνήτες που φτιάχνουν δερμάτινα καλούδια και τα πουλούν εκεί. Έχει τα δίκια του. 

Βέβαια το γεγονός ότι έδωσε κάποια πολύ σημαντικά tips και γνώσεις για όσους δεν “αγοράζουν” το όλο concept ακριβά brands χωρίς λόγο, δεν ξεπερνά τον πυρήνα του virality του: το ξεκοίλιασμα τσαντών είναι χαλαρωτικό. Ας γίνει το νέο ASMR να τελειώνουμε:

Δείτε απλώς το παρακάτω βίντεο. Με δική σας ευθύνη: