Οργή λαού: "Ξέθαψαν" ένα παλιό tweet του Netflix για το μοίρασμα κωδικών

Ό,τι γράφει δεν ξεγράφει λέει ο σοφός λαός και μάλλον έχει δίκιο. Netflix, δεν ξεχνώ.

Οργή λαού: "Ξέθαψαν" ένα παλιό tweet του Netflix για το μοίρασμα κωδικών

Ό,τι γράφει δεν ξεγράφει λέει ο σοφός λαός και μάλλον έχει δίκιο. Netflix, δεν ξεχνώ.


“Σαν το παλιό καλό κρασί”, λένε οι άνθρωποι όταν θέλουν να περιγράψουν κάτι που ωρίμασε σωστά μέσα στα χρόνια. Αυτό θα μπορούσαμε να πούμε και για το tweet που είχε κάνει το Netflix τον Μάρτιο του 2017 μόνο που, θα ήταν εντελώς άστοχο από την πλευρά μας. Μη βιάζεστε, θα σας εξηγήσουμε. 

Το 2022, η Wall Street Journal ανέφερε ότι η δημοφιλής streaming πλατφόρμα σκοπεύει να αλλάξει την πολιτική όσον αφορά  την κοινή χρήση κωδικού πρόσβασης σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει περισσότερα κέρδη. Η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι θα προχωρήσει με αυτή τη λογική τον Ιανουάριο, δηλώνοντας ότι θα “πολεμήσει” την κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης μέχρι τα τέλη Μαρτίου.

Το Netflix, για την ώρα, δεν έχει ανακοινώσει επίσημα τους τρόπους με τους οποίους σκοπεύει να περιορίσει την πρόσβαση σε ένα μόνο νοικοκυριό. Ωστόσο, σε ορισμένες χώρες όπως η Χιλή, η Κόστα Ρίκα και το Περού,  οι λογαριασμοί είναι κοινόχρηστοι σε ένα μόνο σπίτι. Οπότε, μάλλον, κάπως έτσι θα γίνει και στον υπόλοιπο κόσμο αφού Το Netflix χρησιμοποιεί πληροφορίες όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά συσκευών για να προσδιορίσει ότι οι λογαριασμοί χρησιμοποιούνται εντός του νοικοκυριού.

"Όταν κάποιος συνδεθεί στον λογαριασμό σας από μια συσκευή που δεν αποτελεί μέρος της κύριας τοποθεσίας σας ή εάν η πρόσβαση στον λογαριασμό σας γίνεται μόνιμη από άλλη τοποθεσία, αυτή η συσκευή ενδέχεται να αποκλειστεί”, αναφέρει η σελίδα Sharing your Netflix account.

Οι πιθανές αλλαγές έχουν, φυσικά, αναστατώσει ορισμένους χρήστες και κάνουν και εμάς από τη μακρινή Ελλάδα να ανησυχούμε. Πολλοί έχουν εκφράσει την απογοήτευσή τους μέσω του Twitter και γύρισαν πίσω στο 2017, όταν το Netflix ενθάρρυνε -ή έκλεινε το μάτι- στην κοινή χρήση κωδικού πρόσβασης.
«Η αγάπη είναι να μοιράζεσαι έναν κωδικό πρόσβασης», είχε γράψει άλλωστε η εταιρεία στο Twitter στις 10 Μαρτίου 2017. Το μόνο που θα πούμε εμείς, είναι το εξής: Ό,τι γράφει δεν ξεγράφει. Netflix, δεν ξεχνώ. 

 

Θα κρατήσουμε αποστάσεις από αυτό: 

  • ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥ.ΜΠΟΥ
Διάβασε ακόμα