Νεύρα. Πολλά νεύρα. Νεύρα που μοιάζουν με τις υπερβολικά τεντωμένες χορδές στο βιολί που κρατάει ο τροφαντός πεντάχρονος στο δίπλα διαμέρισμα. Μεταξύ μας, θα ήταν προτιμότερο να παίξει ντραμς με το τύμπανα των αφτιών μας παρά να επιδεικνύει καθημερινά μια δήθεν λεπτότητα με το όργανο που ακουμπά στον ώμο του για χάρη των γονιών του. Γενικά, πολλοί οι δήθεν γύρω μας και πολλά αυτά που κάνουμε αλλά δεν μας ευχαριστούν. Ναι, καλά καταλάβατε, έχουμε και εμείς νεύρα, όλα μας ενοχλούν. 

Και ξέρετε κάτι; Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να το φωνάξουμε: ΈΧΟΥΜΕ ΝΕΥΡΑ. Μα έχουμε βρει τη λύση, το ιντερνετικό CBD που μας χαλαρώνει και μας βάζει στη θέση μας, σε έναν καναπέ με κλειστά τα μάτια να ατενίζουμε το υγροποιημένο, χρωματιστό μέλλον. Κάθε φορά που οι νευρώνες μας λυγίζουν από την πίεση που μας ασκεί η ηλιθιότητα γύρω μας, βρίζουμε/ειρωνευόμαστε/καταριόμαστε διάφορους και διάφορα κάτω από αναρτήσεις.

Βρίζουμε χωρίς λόγο, θέλουμε κάπου να ξεσπάσουμε, άνθρωποι είμαστε και εμείς και αφού το CERN έκανε την καλή και ένωσε τον κόσμο μέσω του διαδικτύου, εμείς τον διαλύουμε, δημιουργούμε χαρακώματα και ύπουλα κάνουμε επιθέσεις στους συνανθρώπους μας που δεν έχουν τι να κάνουν με τη ζωή τους και σχολιάζουν στις απίστευτα σημαντικές ειδήσεις των μεγάλων ειδησεογραφικών Μέσων ή της θείας που, ανάθεμα την αισθητική της, ποστάρει κάθε πρωί “Καλημέρα” με έναν ελληνικό καφέ και ένα ηλιοβασίλεμα.

Δεν είναι κάθε μέρα μια καλή μέρα, θεία, συγγνώμη που το έμαθες από εμάς. Οι άνθρωποι ξυπνούν με νεύρα, δεν όλοι σαν και εσένα που έλυσες το πρόβλημα της ζωής σου με τη σύνταξη χηρείας. Ήρθε η ώρα να χαλαρώσουμε όμως, να βάλουμε νεκρά στην ατελείωτη κατηφόρα που αποκαλούμε καθημερινότητα και να ρίξουμε μια ματιά στον λογαριασμό του Instagram που μαζεύει τα καλύτερα και γεμάτα σοφία σχόλια του ελληνικού ίντερνετ.

Νεύρα χωρίς λόγο λοιπόν. Για εσένα που είσαι το φυτίλι, για τους άλλους που είναι τα σπίρτα, για τα social media που είναι το μπαρούτι.