Η Μαρία Μιτσώλα είναι από αυτές τις περιπτώσεις content creators που ανακαλύπτεις τυχαία, σε ένα από τα πολλά ανούσια, σχεδόν τυφλά σκρολαρίσματα της μέρας και αναρωτιέσαι πού ήταν τόσο καιρό που την είχες ανάγκη. Είναι TikToker, δεν σκέφτεται και πολύ τα βίντεό της, συνήθως απλώς πατάει το record και τα πράγματα ως δια μαγείας λειτουργούν. 

Τη ρωτήσαμε πώς της φαίνεται η Αθήνα, μιας και είναι φρέσκια απο Θεσσαλονίκη, γιατί διάολε μας χαλαρώνουν τόσο πολύ τα makeup tutorials, ακόμα και αν δεν ξέρουμε ούτε πώς να εφαρμόσουμε μια σκιά και τι θα κάνουμε με εκείνα τα παντελόνια των οποίων το φερμουάρ δεν ανεβαίνει με τίποτα. Κατέληξε να μάς θυμίζει πώς να αγαπάμε το σώμα μας, με τα πιο απλά υλικά. Γιατί τι είναι το σώμα στο κάτω κάτω; Το λειτουργικό όχημά μας για να απολαμβάνουμε τη ζωή. 

Αρχικά, πες μου πώς φαίνεται η Αθήνα στα μάτια μιας Σαλονικιάς.  
 
Με μια λέξη, απελευθερωτική! Η Αθήνα πέρα από το ότι είναι μια πανέμορφη πόλη με ατελείωτη ιστορία, πολλούς κρυμμένους θησαυρούς και αξιοθέατα τα οποία την κάνουν ακόμα πιο ελκυστική για ένα νέο άτομο σαν και μένα, έχει ζωντάνια, κίνηση και πολυπολιτισμικότητα. Είναι πολύ σημαντικό αυτό για την πορεία μου, τόσο σαν Μαρία αλλά και σαν δημιουργός περιεχομένου, γιατί με εμπνέει και μου δίνει ερεθίσματα τα οποία παίρνουν μορφή, σώμα και ψυχή μέσα από τα βίντεο μου.
 
Τώρα μπορείς να μάς συστηθείς. Πες μας λίγα λόγια για εσένα. 
 
Γεια σας παιδιά ! Είμαι η Μαρία και είμαι 25 χρόνων. Μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη και μετακόμισα πρόσφατα στην Αθήνα για να κυνηγήσω τα όνειρα μου και να ανοίξω επιτέλους τα φτερά μου. Δεν έχω σπουδάσει κάτι και η αλήθεια είναι ότι δεν ήμουν ποτέ “καλή” στο σχολείο, όμως πάντα ήμουν ο τύπος που θα έφερνε γέλιο στη παρέα και τελικα κοιτά να δεις που βρέθηκα την κατάλληλη στιγμή στο κατάλληλο σημείο για να μπορέσω να κάνω το χόμπι μου, δουλειά!
 
 
Ξεκίνησες στην πρώτη καραντίνα, βλέποντας το TikTok σαν ένα τρόπο να εκμεταλλευτείς τον άπλετο ελεύθερο χρόνο. Σκέφτηκες ποτέ να σταματήσεις όταν η πανδημία άρχισε να ξεθυμαίνει και πατήσαμε ξανά play στις ζωές μας;  
 
Είναι αστείο το πώς βρέθηκα να ασχολούμαι με τα social media όταν στην πραγματικότητα δεν είχα καμία απολύτως σχέση με όλα αυτά, είτε σαν θεατής είτε σαν δημιουργός περιεχομένου. Δεν σκεφτηκα ποτε να το σταματησω γιατι ούτως ή άλλως, ότι κάνω στα βίντεο μου, τα εκανα και πριν. Απλά ανοίγω μια κάμερα και πατάω “record”.
 
 
Νιώθεις influencer; 
 
Ναι και πιστευω οτι οποιος έχει πολλούς ακόλουθους σε κάποια πλατφόρμα, ασκεί influence με τον τροπο του. Εξάλλου σε ακολουθεί κάποιος γιατί του αρέσει να βλέπει κάτι σε σένα. Όταν κάποιος σε παρακολουθεί πολύ συχνά, δημιουργείς μια στενή σχέση, ή φιλία αν θες, μαζί του. Όπως οι φίλοι ασκούν επιρροή μεταξύ τους, έτσι ακριβώς και ο inlfuencer με τους ακόλουθούς του.
 
Προσωπικά, σε ανακάλυψα στο Instagram, αλλά γρήγορα κατάλαβα πως τον χαμό τον κάνεις στο TikTok. Μπορείς να εξηγήσεις σε μια άσχετη γιατί το TikTok είναι πιο «φιλικό» από το Instagram;  
 
Πολύ απλά θα σου απαντήσω ότι στο TikTok βλέπεις μόνο video, τα οποία κατευθείαν σε φέρνουν σε μια πιο άμεση επαφή με τον creator, έτσι είναι όλα πιο “φιλικά”. Πέρα από αυτό όμως, το TikTok ξεκίνησε με βιντεάκια που κρατούσαν max 1 λεπτο! Οπότε η πληροφορία ήταν γρήγορη, άμεση και to the point, με αποτέλεσμα να μη χορταίνεις, να θέλεις και άλλο απο τον creator. Όπως είπα και πριν όσο πιο πολυ βλέπεις έναν άνθρωπο στην οθόνη σου τόσο στενότερες σχέσεις αναπτύσσεις.
 
 
Τι θα κάνουμε με τα παντελόνια που δεν κουμπώνουν;  
 
Θα τα φοράμε ξεκούμπωτα! Είναι και αυτό μέρος της βιωσιμότητας, δεν πετάμε ρούχο για ρούχο χαχα ! Αυτό τελείωσε, πήρε την έγκριση του συνολικά απο παραπάνω από 100.000 άτομα που πάτησαν “μου αρέσει” στο βίντεο μου. Από αύριο όλοι “άνευ φερμουάρ” παιδιά !
 
Σοβαρά τώρα, κρατάς μια αβίαστα body positive στάση στην παρουσία σου στα social. Πώς το καταφέρνεις αυτό σε ένα «σύμπαν» που προσπαθεί συνεχώς να μάς προγραμματίζει για την «τελειότητα»;  
 
Ειλικρινά, μου αρέσει το σώμα μου. Είναι πολύ κοινωνικό το θέμα του κορμιού και το πώς θα πρέπει να είναι. Φυσικά δεν ξυπνάω κάθε πρωί και λέω τι ωραία που δείχνω για παράδειγμα. Αλλά ποιος ξυπνάει κάθε μέρα έτσι; Όσο το σώμα μου είναι λειτουργικό και μου επιτρέπει να απολαμβάνω ό,τι επιθυμήσω, I’m good with that! Η τελειότητα που λες, ειναι πολυ υποκειμενική αλλά οσο πιο γρηγορα αισθανθείς άνετα με τον εαυτό σου, και καταλάβεις τι έχει πραγματική σημασία και τι όχι, τόσο πιο “τέλεια” θα ακτινοβολείς .
 
 
Σε ικετεύω, εξήγησέ μου γιατί μας χαλαρώνουν τόσο πολύ τα makeup tutorials. Δεν έχω καταφέρει να το απαντήσω. 
 
 Αισθάνομαι ότι μας χαλαρώνουν γιατί βλέπουμε με πολλή γρήγορες κινήσεις, σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, ένα αποτέλεσμα τέλειο. Το οποίο αφενός μας είναι δύσκολο να το δημιουργήσουμε εμείς οι ίδιοι ή θα μας έπαιρνε πολλή περισσότερη ώρα για να το φτιάξουμε, αφετέρου παίρνουμε την ικανοποίηση και είμαστε μάρτυρες σε ένα αποτέλεσμα που διεγείρει το μάτι ! 
 
Υπάρχει τοξική πλευρά στα social και στο TikTok; Δέχεσαι σχόλια που σου χαλάνε το vibe; 
 
Παντού υπάρχει και μια τοξική πλευρά. Είτε στα social media είτε στη πραγματική ζωή. Θα μπορούσε κάποιος να κάνει ένα κακόβουλο σχόλιο, όχι απλά για να σε κάνει να αισθανθείς άσχημα, αλλά για τον απλό λόγο ότι μπορεί να μη του αρέσει το περιεχόμενο σου, η φωνή σου, το πρόσωπο σου ή γενικότερα εσύ σαν άνθρωπος και αυτό είναι απολύτως οκ! Δεν γίνεται να αρέσουμε σε όλους. Μπορεί να εκνευριστώ για 1 λεπτό με κάποιο άσχημο σχόλιο που θα λάβω αλλά μετά το ξεπερνάω .
 
 
Τι κάνεις όταν δεν εντιτάρεις;  
 
Είμαι στη κουζίνα και μαγειρεύω ή τρώω. Ψάχνω να βρω ωραίες συνταγές για να δείξω στα βίντεο μου ή γράφω ιδέες για βίντεο στο τετραδιάκι μου. Ειδικά τώρα που μένω για πρώτη φορά μόνη μου, με έχει πιάσει και ένα σύνδρομο καθαριότητας και όλη μέρα ξεσκονίζω. Κατα τα αλλά, βρίσκομαι με τις φίλες μου, ανακαλύπτω λίγο το nightlife της Αθάνας και επισκέπτομαι μουσεία ή αρχαιολογικούς χώρους γιατί έχει καταπληκτικά πράγματα να δεις εδώ. 
@maria_mitsola

Καυτερα γαριδακια reviewwww ????️

♬ original sound – Maria