Δεν μπορούμε να κρύψουμε την αγάπη μας για τις σειρές με δολοφόνους, τα γράψαμε εδώ, κι εδώ, επίσης εδώ, φυσικά κι εδώ. Δώσε true crime σειρά στο λαό, είναι το σύνθημα που -μάλλον- όλους μας ενώνει. Πιστεύαμε ότι εξαντλήσαμε το περιεχόμενο σε όλες τις πλατφόρμες. Δεν καταλάβαμε πόσο λάθος κάναμε. Γιατί το Ertflix έχει πολλές σειρές και κυρίως, είναι καλές. 

Η Τέχνη του Εγκλήματος

Ο Αντουάν Βερλέ, ένας θερμοκέφαλος και όχι ιδιαίτερα καλλιεργημένος αστυνομικός που υπηρετεί στο Τμήμα κατά της Διακίνησης Έργων Τέχνης, καλείται να συνεργαστεί με την Φλορένς Σασάνι, ιστορικό τέχνης που διαθέτει αχαλίνωτη φαντασία. Αυτό το ασυνήθιστο ντουέτο μέσα από την ιστορία μεγάλων ζωγράφων καταφέρνει και βρίσκει τις απαντήσεις σε υποθέσεις που σχετίζονται με φόνους. Φυσικά και θα σου αρέσει, προτείνουμε το επεισόδιο όπου ένας σπουδαστής θρησκευτικής σχολής, με βεβαρημένο παρελθόν, βρίσκεται δολοφονημένος. Ένα τατουάζ στο στήθος του αποτελεί στοιχείο για τους ερευνητές που τους οδηγεί σε ένα χαμένο έργο τέχνης του Ιερώνυμου Μπος, του Φλαμανδού ζωγράφου της Αναγέννησης που γοητεύεται από τους δαίμονες. Ένα πλεονέκτημα της Τέχνης του Εγκλήματος είναι τα πανέμορφα σκηνικά, σε μουσεία και άλλα μέρη. Σε τέσσερις σεζόν, έχουν επισκεφθεί μεταξύ άλλων την Όπερα Garnier του Παρισιού, το Moulin Rouge, το νεκροταφείο Père Lachaise και την Place Vendôme. 

Παιχνίδια Μυστηρίου της Αγκάθα Κρίστι

Τα πασίγνωστα μυστήρια της Agatha Christie προσαρμόζονται ευχάριστα σε μια σειρά γαλλικών τηλεοπτικών ταινιών – σέξι, πνευματώδη και σίγουρα εθιστική! Η σειρά, μας μεταφέρει στη δεκαετία του 50 και μας γνωρίζει νέους ήρωες, με το κλασικό στυλ Agatha Christie: τον κύριο επιθεωρητή Laurence, έναν άνθρωπο με τάξη και εκλεπτυσμένο γούστο και τη φιλόδοξη δημοσιογράφο Alice Avril – μαζί με την πάντα πιστή γραμματέα του Laurence, Marlène.. Αυτές οι γαλλικές διασκευές είναι μια φρέσκια, κομψή ανατροπή στις κλασικές ιστορίες της Κρίστι.

Το Χάσμα


Στη νήσο Γουαιχέκε, ένα συγκλονιστικό τροχαίο αφήνει τη ντετέκτιβ Jess Savage με αμνησία. Ο σύζυγός της κείτεται νεκρός. Εκείνη όμως είναι αποφασισμένη να φέρει τον ένοχο αντιμέτωπο με τη δικαιοσύνη. Πεπεισμένη ότι κάποιος προσπαθεί να την σκοτώσει εξαιτίας στοιχείων που έχει αποκαλύψει σε μια πρόσφατη έρευνα, ουσιαστικά, αρχίζει να ερευνά τον εαυτό της, επαναλαμβάνοντας τα βήματά της τις προηγούμενες εβδομάδες.Καθώς πλησιάζει την αλήθεια που τόσο απεγνωσμένα αναζητά, η Τζες ανακαλύπτει ότι ο κόσμος της δεν είναι τόσο ηθικά ασπρόμαυρος.

Dicte


Στο Άαρχους της Δανίας, η Dicte, μια αφοσιωμένη δημοσιογράφος, αρνείται να τo βάλει κάτω σε κάθε υπόθεση που ερευνά. Το πείσμα της δημιουργεί προβλήματα, από την πρώτη στιγμή στη συνεργασία της με τον αστυνομικό John Wagner και συχνά συγκρούονται μεταξύ τους.Η σειρά βασίζεται στη σειρά μυθιστορημάτων της Δανής συγγραφέα Elsebeth Egholm. 1,32 εκατομμύρια θεατές συντονίστηκαν στην πρεμιέρα της πρώτης σεζόν στη Δανία.

Οι Περιπέτειες του Ηρακλή Πουαρό

Ο θρυλικός ντετέκτιβ της Αγκάθα Κρίστι που εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1916 πρωταγωνιστώντας σε 33 μυθιστορήματα και 65 διηγήματα, είναι ένας διάσημος Βέλγος συνταξιούχος αστυνομικός, που μένει στο Λονδίνο. Λάτρης της τάξης και της συμμετρίας, εχθρός της σκόνης και των εξωτερικών χώρων, του αρέσει να χρησιμοποιεί τα «μικρά γκρι κύτταρα» του εγκεφάλου για να λύνει περίπλοκα εγκλήματα. Δρα παρέα με τον φίλο του Κάπτεν Χέιστινγκς, και συνεργάζεται με τον φιλικό του αντίπαλο και επιθεωρητή της Σκότλαντ Γιαρντ, Τζέιμς Τζαπ. Για τον πάντα σχολαστικά ντυμένο Πουαρό, με τα λουστρίνι παπούτσια, κάθε μυστήριο μπορεί να λυθεί, αν απλά καθίσεις σε μια πολυθρόνα και σκεφτείς, τοποθετώντας τα κομμάτια του παζλ σωστά. Παιχνιδάκι, έτσι; Η σειρά έχει βραβευτεί με το BAFTA TV Awards, καθώς και δύο φορές με το On Line Film and Television Association.