Καλά, δεν υπάρχει περίπτωση να σας πληρώσουμε, έρχονται δύσκολες μέρες (εκλογές) και πρέπει να κρατήσουμε μερικά χρήματα στην άκρη μπας και χρειαστεί να μεταναστεύσουμε. Δεν θα αντέξουμε άλλη μία τετραετία με… Ξέρετε τώρα, δεν χρειάζεται να επεκταθούμε. Τέλος πάντων, άλλο θέλαμε να “θίξουμε” και άλλο θίξαμε. 

Στην Ξάνθη έχουν βρει το νόημα της ζωής: τίποτα δεν βγάζει νόημα. Αυτό είναι το μότο τους, όλο νόημα. Δεν βγάζει νόημα, ε; Δεν χρειάζεται. «Αυτή η φωτογραφία κάνει το γύρο στα σόσιαλ μίντια» ανέφερε στις «Συνδέσεις»της ΕΡΤ η δημοσιογράφος Ειρήνη Τσακίρη. Και έχει δίκιο. Θα την κάνει. Ανήκει μάλιστα στην κατηγορία “περίεργα”, μαζί με το μπαλκόνι στη Λεωφόρο Συγγρού.

Σε ένα μπαλκόνι, λοιπόν, στον 1ο όροφο πολυκατοικίας στην είσοδο της πόλης στην Ξάνθη υπάρχει μία τσιμεντένια κολώνα της ΔΕΗ. Αυτό το “τσιμεντένια κολώνα” δεν είναι κάποιο εξωτικό φυτό και όπως καταλαβαίνετε, υπό φυσιολογικές συνθήκες, δεν έχει κανένα λόγο να βρίσκεται σε μπαλκόνι. Αλλά, στην Ελλάδα είμαστε παιδιά, εδώ που σουρεαλισμός και ρεαλισμός παντρεύονται καθημερινά σκορπώντας από εδώ και εκεί λίγη από τη μαγεία του έρωτά τους.

 

Το ερώτημα που προκύπτει είναι αν χτίστηκε η πολυκατοικία μετά την τοποθέτηση της κολώνας ή βάλανε στον δήμο το φως ενώ προϋπήρχε η πολυκατοικία. Ε, υπάρχει απάντηση. Όπως δήλωσαν οι κάτοικοι της περιοχής στην εκπομπή, προηγήθηκε η τοποθέτηση της κολώνας φωτισμού και στη συνέχεια χτίστηκε γύρω της η πολυκατοικία. Πολύ νόμιμη μας φαίνεται.

Σημειώνεται ότι ο στύλος της ΔΕΗ αποτελεί σήμα κατατεθέν για όσους μπαίνουν στην Ξάνθη. Τι να πει κανείς. Πώς έχουν στο Παρίσι τον Πύργο του Άιφελ ή σε κάποιες ασιατικές χώρες έναν πελώριο Βούδα; Κάπως έτσι.