Φανταστείτε τώρα να έχετε ζήσει 100 χρόνια. Έναν ολόκληρο αιώνα. Πόσα θα έχετε δει; Πόσα θα έχετε βιώσει, πόσες χαρές, λύπες, συγκινήσεις και περίεργα θα έχουν περάσει από τη ζωή σας; Πολλά, το μόνο σίγουρο. Το ίδιο θα ισχύει και για την Ολίβια Γουέστερμαν η οποία έχει την τύχη (όπως το δει κανείς) να σβήσει τον τριψήφιο αριθμό στην τούρτα της. Πώς τα κατάφερε; H Ολίβια έδωσε τις συμβουλές της, πάρτε χαρτί και στιλό, το μάθημα μακροζωίας ξεκινάει.

Η ηλικιωμένη και χαρούμενη όπως φαίνεται γυναίκα, γιόρτασε πρόσφατα τα γενέθλιά της και αποκάλυψε μερικές συμβουλές για άλλες γυναίκες που αναζητούν μακροζωία. Θα μπορούσαμε να τις αποκαλέσουμε φεμινιστικές. «Αποφύγετε να μιλάτε σε περίεργους άνδρες και θα είστε μια χαρά», είπε και ήπιε το τσάι της στο Τσέστερ της Αγγλίας. Μπορεί αυτή η συμβουλή να μην βασίζεται σε κάποια επιστημονική έρευνα, αλλά δεν τη λες και άκυρη.

Η Γουέστερμαν, η οποία γεννήθηκε πριν οι γυναίκες αποκτήσουν δικαίωμα ψήφου στο Ηνωμένο Βασίλειο, είχε κι άλλα να μοιραστεί, μερικά λόγια που ανήκουν στην κατηγορία «συμβουλές για μια καλύτερη ζωή»: «Απλώς να είστε ευτυχισμένοι και ικανοποιημένοι που ζείτε και να αξιοποιείτε στο έπακρο ό,τι έχετε», πρόσθεσε στο South West News Service.Αν και αποφεύγει πλέον κάθε προσέγγιση από άνδρες, υπήρξε ένας άνδρας που κατάφερε να κατακτήσει την καρδιά της- ο σύζυγός της, Σαμ, ο οποίος πέθανε πριν από αρκετά χρόνια.

«Με τον σύζυγό μου γνωριστήκαμε στην τοπική εκκλησία στην οποία πηγαίναμε κάθε Κυριακή. Αρχίσαμε να κουβεντιάζουμε μια μέρα μετά τη λειτουργία και τα βρήκαμε αμέσως. Αυτό που αγαπούσα περισσότερο σ’ αυτόν ήταν η ευγενική του φύση και το γεγονός ότι πάντα προσπαθούσε να βοηθήσει τους άλλους». Ο Σαμ ήταν συγγραφέας και ταξιδιωτικός υπάλληλος, με το ζευγάρι να ζει στο εξωτερικό για αρκετά χρόνια. «Έχω περάσει αρκετό καιρό ζώντας στο εξωτερικό και το αγαπημένο μου μέρος για να ζήσω ήταν η Σιγκαπούρη. Mου άρεσε πολύ εκεί. Ήταν ένα τόσο ενδιαφέρον και συναρπαστικό μέρος και τόσο διαφορετικό από την Αγγλία». Δεν ξέρουμε αν έχετε χρήματα και διάθεση να πάτε να μείνετε στη Σιγκαπούρη, αλλά αυτή είναι μια άλλη ιστορία.

Οι φίλες της τίμησαν ακόμη και τον σύζυγό της στο πάρτι γενεθλίων της, χαρίζοντάς της σοκολάτες Lindt και άρωμα Estée Lauder, κάτι που ο Σαμ της έκανε δώρο κάθε χρόνο. Σε αντίθεση με πολλές γυναίκες της γενιάς της, η Γουέστερμαν ήταν εργαζόμενη μητέρα, φροντίζοντας παιδιά σε ένα τοπικό νηπιαγωγείο. Πιστεύει επίσης ότι η συναναστροφή με παιδιά είναι σημαντικό μέρος της διατήρησης της ευτυχίας και του ενθουσιασμού της.

«Όλα αυτά τα χρόνια έχω περάσει πολύ χρόνο δουλεύοντας με παιδιά, και αυτό σίγουρα θα βοηθήσει να παραμείνετε νέοι στην καρδιά!», δήλωσε. Αν και ελπίζει να γιορτάσει πολλά ακόμη γενέθλια, φροντίζει να απολαμβάνει την κάθε στιγμή. «Πραγματικά δεν μπορώ να πιστέψω ότι είμαι πλέον 100 ετών, αλλά αισθάνομαι καταπληκτικά».