Τώρα εμείς θα το γράψουμε το νέο και εσείς διαχειριστείτε το όπως θέλετε. Θέλετε να το κάνετε και εικόνα; Λίγο ταραντινικό σπλάτερ, με βαθιά κωμική χροιά ίσως βοηθήσει στη «σκηνοθεσία». Σε κάθε περίπτωση, ορίστε: νέα μυστική ομάδα του Κιμ Γιονγκ Ουν, αυτού του φωστήρα, θα εκτελεί όποιον βλέπει βίντεο πορνό και θα «πατάξει» τις «ξένες επιρροές», όπως τα κουρέματα και τα πάρτι γενεθλίων. Γιατί ποιος έχει την ιδέα να γιορτάσει τη μέρα που γεννήθηκε ψάχνοντας αφορμή για λίγο παραπάνω αλκοόλ, να κουρέψει τα μαλλιά του όταν αρχίζει να μοιάζει με ναυαγό και να αυτοϊκανοποιείται σαν άνθρωπος, αν δεν έχει μπλέξει με κακές, δυτικές παρέες. Σκεφτείτε το λίγο. Όχι πολύ. 

Σε άλλα νέα, οι μυστικές «διμοιρίες» του Κιμ Γιονγκ Ουν θα εκτελούν όποιον απολαμβάνει την πορνογραφία, στο πλαίσιο των προσπαθειών του ηγέτη της Βόρειας Κορεας να πατάξει τις «ξένες επιρροές» στη χώρα, σύμφωνα με τη Daily Mail. Τα μέλη αυτής της ομάδας επιχειρούν να ξεμπερδεύουν μια και καλή με “concepts” όπως η τηλεόραση, το κούρεμα, ακόμα και τα πάρτι γενεθλίων. Όλα αυτά, φαίνεται να τα μοιράστηκε με τη βρετανική εφημερίδα άνδρας που κατάφερε να ξεφύγει από το καθεστώς. Θα μπορούσε να είναι ανέκδοτο, μα η πραγματική ζωή έχει καλύτερο χιούμορ. 

Και γιατί να μην τους λένε porngers;

Οι ομάδες αυτές, γνωστές ως “gruppa”, έχουν πάρει εντολή από την Πιονγκγιάνγκ να καταδιώκουν όσους προβαίνουν σε παραβιάσεις της επίσημης ιδεολογίας του Κομμουνιστικού Κόμματος. «Οι ομάδες λειτουργούν ως ένα κρυφό εργαλείο, το οποίο χρησιμοποιείται από την κυβέρνηση για να επιτύχει τους απώτερους στόχους της, δηλαδή την πανταχού παρούσα επιτήρηση και τη δυνατότητα να επιβλέπει εξονυχιστικά κάθε κάτοικο», αναφέρεται στο δημοσίευμα. Ακούγεται σαν μια καθαρή ανάσα ελευθερίας. 

Τα ξένα μέσα ενημέρωσης, ιδίως οτιδήποτε «δυτικό», απαγορεύονται αυστηρά στη Βόρεια Κορέα. Οποιοσδήποτε διαφωνήσει με τον κανόνα, τιμωρείται αυστηρά. Εν τω μεταξύ, ο Κιμ θεωρεί πως η Νότια Κορέα είναι ένα αμερικανικό κράτος-μαριονέτα και δείχνει ιδιαίτερη «ευαισθησία» σε οποιοδήποτε μέσο ενημέρωσης εκπέμπει ή παρακολουθείται στη χώρα του, φοβούμενος την επιρροή που μπορεί να έχει. 

Άλλωστε, εδώ και καιρό, οποιοδήποτε σημάδι ότι κάποιος μπορεί να παρακολουθεί μέσα ενημέρωσης από τον Νότο της χερσονήσου, έχει οδηγήσει σε βάναυσες συνέπειες. Τώρα, σύμφωνα με τη έκθεση του Κέντρου Βάσης Δεδομένων για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα της Βόρειας Κορέας (ΝΚDB) που εδρεύει στη Σεούλ, ο Κιμ σφίγγει ακόμα περισσότερο τον κλοιό του με τη μυστική αυτή ομάδα, η οποία έχει τον ιερό σκοπό να εντοπίζει ποιος βλέπει πορνό και να μην κάθεται να δει μαζί του.