Πόσο πιο κάτω; Ξύλο μεταξύ οπαδών έξω από το δικαστήριο για τη δίκη του Άλκη Καμπανού

Τελικά ναι, μπορούμε και χειρότερα.

Πόσο πιο κάτω; Ξύλο μεταξύ οπαδών έξω από το δικαστήριο για τη δίκη του Άλκη Καμπανού

Τελικά ναι, μπορούμε και χειρότερα.


Δεν έχει τελειωμό το μεγαλείο της χώρας μας και το πώς σκέφτεται μια μερίδα των πολιτών της. Γιατί το λέμε αυτό; Γιατί έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, έπεσε  ξύλο μεταξύ οπαδών, την ώρα της δίκης για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού

Οι μπουνιές και οι διάφορες ομορφιές έπεσαν στα σκαλιά του δικαστηρίου, με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να απωθούν τους εμπλεκόμενους και, ευτυχώς, η ένταση να λήγει προσωρινά. Την ίδια στιγμή, η δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού συνεχίζεται στην αίθουσα κανονικά.

Οι συγκεντρωμένοι παραμένουν στο σημείο και φωνάζουν συνθήματα, με τα ΜΑΤ να βρίσκονται κοντά τους για να μην δημιουργηθούν νέες εντάσεις. Υπενθυμίζεται ότι ο δικηγόρος της οικογένειας του Άλκη Καμπανού, Αλέξης Κούγιας, είχε διαμαρτυρηθεί για την παρουσία οπαδών, προσερχόμενος στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

 
«Είναι αδιανόητο μετά τα όσα συνέβησαν την πρώτη φορά που μαζεύτηκαν οπαδοί ανεξέλεγκτοι, να ζούμε πάλι το ίδιο ενώ υποτίθεται ότι τα μέτρα θα ήταν αυστηρά. Οι οικογένειες των θυμάτων δεν έχουν καμία προστασία. Ο καθένας μπορεί να κάνει οτιδήποτε, κι αυτό είναι πολύ επικίνδυνο για τους ενόρκους και τους μάρτυρες. Θα έπρεπε να γίνει η δίκη σε άλλη πόλη, κάτι το οποίο δεν έγινε δεκτό», δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας.

 

Σημειώνεται ότι σήμερα θα γίνει κατ’ ουσία η κλήρωση των ενόρκων, θα τοποθετηθούν οι κατηγορούμενοι ενώπιον του δικαστηρίου και θα γίνει ανάγνωση του κατηγορητηρίου. Οι κατηγορούμενοι (ηλικίας 21 έως 26 ετών και όλοι προσωρινά κρατούμενοι σε διάφορα σωφρονιστικά καταστήματα ανά την Ελλάδα), που θα βρεθούν στο εδώλιο κατηγορούμενοι για τον θάνατο του 19χρονου Άλκη και τον τραυματισμό δύο φίλων του, εκπροσωπούνται από τουλάχιστον 25 δικηγόρους, καθώς καθένας εξ αυτών έχει από δύο, ακόμη και τρεις συνηγόρους. Το 18μηνο της προσωρινής τους κράτησης λήγει τον προσεχή Αύγουστο.

 

  • ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥ.ΜΠΟΥ
Διάβασε ακόμα