Ο τεράστιος Γεώργιος Καραϊσκάκης γεννήθηκε το 1780 στο Μαυρομάτι Καρδίτσας και όχι, κανείς δεν περίμενε το πόσο σημαντικός θα γίνει για την ελληνική ιστορία, ειδικά μετά τα πρώτα του ανήλικα και ενήλικα βήματα σε αυτό που αποκαλούμε ζωή. 

Ο Καραϊσκάκης ήταν καρπός της σχέσης του αρματολού Δημήτρη Καραΐσκου και της μοναχής Ζωής Ντιμισκή, αδελφής του κλέφτη Κώστα Ντιμισκή και εξαδέλφης του οπλαρχηγού Γώγου Μπακόλα. Μεγάλωσε με τους θετούς γονείς του, μία οικογένεια Σαρακατσάνων, αφού η μητέρα του τον εγκατέλειψε μη αντέχοντας τον διασυρμό μιας παράνομης σχέσης. Από τη μητέρα του, ο «γιος της καλογριάς» κληρονόμησε τον ανυπότακτο χαρακτήρα του και την παροιμιώδη βωμολοχία του. Μην το μάθει αυτό η αθλητική εφημερίδα Sportime, θα τον κρεμάσει στα μανταλάκια.

Στα 15 του, ο αρκετά ανήσυχος Γεώργιος Καραϊσκάκης εγκαταλείπει τους θετούς του γονείς και σχηματίζει μια κλέφτικη ομάδα μαζί συνομηλίκους του. Τρία χρόνια αργότερα, πέφτει στα χέρια του Αλή Πασά, ο οποίος εκτιμώντας τον ισχυρό του χαρακτήρα τον προσλαμβάνει στη σωματοφυλακή του. Στην Αυλή των Ιωαννίνων όχι μόνο έμαθε τη στρατιωτική τέχνη, αλλά και στοιχειώδη γράμματα, γραφή και ανάγνωση. Όλα αυτά πριν του τη βαρέσει και γίνει ήρωας της Επανάστασης του 1821

Έτσι, αφού έμαθε να διαβάζει, δεν ‘εχανε “είδηση” από την ελληνική επικαιρότητα και όχι μόνο δεν έχανε είδηση, τις σχολίαζε κιόλας. Με την 25η Μαρτίου, λοιπόν, μοιραζόμαστε μαζί σας τις μεγάλες αλήθειες του Γεώργιου Καραϊσκάκη για τον ελληνικό λαό.

Διαβάστε ακόμα στο Provocateur:

Οι μεγάλες αλήθειες του Στιβ Τζομπς για τους Έλληνες

Οι μεγάλες αλήθειες του Σάκη Ρουβά για τους Έλληνες

Οι μεγάλες αλήθειες του Μπουκόφσκι για τους Έλληνες