Οι φωτογραφίες, που δημοσιεύτηκαν από τον @mileszim στο Twitter, φαίνεται απλά να φλεξάρουν διασκεδαστικές, αυθεντικές στιγμές σε ένα πάρτι. Αν και τα πρόσωπα μπορεί να φαίνονται αρκετά αληθινά, στην πραγματικότητα είναι συγχωνεύσεις αμέτρητων προσώπων που δημιουργήθηκαν από πρόγραμμα ΑΙ. ΤΡΟΜΟΣ. Έχουμε ποστάρει σχεδόν ίδιες σε στόρι

Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί πλέον να επιτρέψει σε ανθρώπους να “αποκτήσουν” κοινωνική ζωή δημιουργώντας εικόνες που υποδηλώνουν ότι συμμετείχαν σε ένα πάρτι που δεν έγινε ποτέ και με φίλους που δεν υπάρχουν.

https://t.co/XXV6RUrrAv

Κοιτάξτε λίγο πιο προσεκτικά. Πολλές από τις γυναίκες στις φωτογραφίες έχουν πάρα πολλά δόντια και μία είχε πάρα πολλά δάχτυλα. Σε μια φωτογραφία, η οποία δείχνει δύο γυναίκες να ποζάρουν για μια φωτογραφία με μια λευκή ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, η γυναίκα που παίρνει το στιγμιότυπο έχει κάτι που μοιάζει με σοβαρά παραμορφωμένο χέρι. Μια άλλη φωτογραφία δύο γυναικών που κρατούν κάτι που φαίνεται να είναι ένας τύπος φωτογραφικής μηχανής Polaroid δείχνει ακόμη περισσότερα δάχτυλα να βγαίνουν από το χέρι του φωτογράφου.

Οι εικόνες που δημιουργούνται από την τεχνητή νοημοσύνη (AI) έχουν προχωρήσει πολύ τα τελευταία χρόνια. Με την πρώτη ματιά, οι φωτογραφίες μπορεί να μοιάζουν με πάρτι που σε κάνει να αισθάνεσαι FOMO – αλλά τη στιγμή που αρχίζεις να μετράς δάχτυλα ή δόντια, όλα καταρρέουν.

Αυτές οι φωτογραφίες που έχουν δημιουργηθεί με προγράμματα τεχνητής νοημοσύνης φαίνονται εξαιρετικά αληθινές, αλλά όταν τις κοιτάξετε πιο προσεκτικά, θα μπορούσαν να σας αφήσουν με εφιάλτες.

Ο προγραμματιστής στο Twitter έγινε viral αφού μοιράστηκε φωτογραφίες σε στυλ vintage (σαν polaroid) από ένα πάρτι στο σπίτι, που δημιουργήθηκε με τεχνητή νοημοσύνη. Το Midjourney είναι ένα πρόγραμμα AI που δημιουργεί εικόνες από περιγραφές κειμένου.

Ένας σχολιαστής του έγραψε ότι η τεχνητή νοημοσύνη έθετε μη ρεαλιστικά πρότυπα ομορφιάς για τις γυναίκες. Μάλλον τα δόντια εννοούσε.