Το καλύτερο "ό,τι γουστάρω θα φοράω ρε" το είπε η Νατάσα Μποφίλιου

Μετά από αρκετό καιρό, έδωσε μια εύστοχη απάντηση για εκείνη τη φωτογράφιση στο Λονδίνο που προκάλεσε τόσο σοσιαλμιντιακό και ψευτοηθικό χαμό.

Το καλύτερο "ό,τι γουστάρω θα φοράω ρε" το είπε η Νατάσα Μποφίλιου

Μετά από αρκετό καιρό, έδωσε μια εύστοχη απάντηση για εκείνη τη φωτογράφιση στο Λονδίνο που προκάλεσε τόσο σοσιαλμιντιακό και ψευτοηθικό χαμό.


Το ότι η επίθεση που είχε δεχτεί η Νατάσα Μποφίλιου ως πρόσωπο καμπάνιας συλλογής ρούχων στο Λονδίνο ήταν μπανάλ δεν είναι νέο. Γενικότερα, είναι μπανάλ το να στοχοποιείται ένας αριστερός για την επιλογή του να ντύνεται καλά ή λιγότερο καλά. Τώρα που το σκεφτόμαστε, είναι ηλίθιο να κρίνεται η πολιτική θέση -και όποια θέση και τοποθέτηση- στη βάση υφασμάτων, πατρόν και brands. Αυτό, βέβαια, δεν σταμάτησε κανέναν από το να περνάει τον ελεύθερο (και πολύ από ό,τι φαίνεται) χρόνο του σχολιάζοντας την «αριστερή Μποφίλιου με γούνες και ακριβά ρούχα». Τι να εξηγείς τώρα;

Βέβαια, η Νατάσα Μποφίλιου, αποφάσισε να εξηγήσει. Ετεροχρονισμένα. Και υποπτευόμαστε πως αν δεν είχε δεχτεί σχετική ερώτηση στο podcast του Pride Radio, όπου και βρέθηκε καλεσμένη, δεν θα είχε μπει στον κόπο να εξηγήσει καν. Ούτε τώρα, ούτε ποτέ. 

Από τότε που θυμόμαστε τη Νατάσα Μποφίλιου ως σταθερή παρουσία στην ελληνική μουσική σκηνή, κάποια άκομψα σχόλια, μερικά υπονοούμενα για τα κιλά της, για τη στάση της, για τον τρόπο της, πάντα φτάνουν στα αυτιά μας κατευθείαν από το υποσυνείδητο. 

«Έχω κριθεί πολλές φορές για την εικόνα μου, και από τη μία πλευρά και από την άλλη. Δηλαδή έχω κριθεί για την εικόνα μου, γιατί δεν μπορώ να είμαι έντεχνη τραγουδίστρια και να είμαι ντυμένη έτσι. Δε μπορώ να τραγουδάω αυτό το είδος μουσικής και να έχω τα μαλλιά μου σε αυτό το χρώμα. Πρέπει να αδυνατίσω γιατί δεν γίνεται να φοράω στενά ρούχα. Έχει έρθει καλλιτέχνιδα και μου έχει πει “μα δε μπορεί να είσαι αυτά τα παραπάνω κιλάκια και να φοράς τόσο στενά ρούχα, πρέπει να φοράς φαρδιά ρούχα”, θυμήθηκε η ίδια δίνοντας συνέντευξη. 

Συνεχίζοντας, ανέφερε: «Μα εγώ ήθελα να φοράω στενά ρούχα για να επιβάλω το δικαίωμά μου να κάνω ό,τι μου γουστάρει. Να  φοράω στενά ρούχα άμα θέλω, να βγάζω τα β@@ μου άμα θέλω, οπότε εγώ είχα την ανάγκη να το διεκδικήσω χωρίς να έχω τα εργαλεία να τοποθετηθώ σε αυτό και να το εξηγήσω». Ευτυχώς τα εργαλεία βρέθηκαν και μια λέξη αρκεί: αυτοδιάθεση. 

Σχετικά με τα σχόλια που δέχτηκε για το ταξίδι στο Λονδίνο και όλες τις αφορμές για λίγο κούνημα δαχτύλου στα social που αυτό προκάλεσε, είπε: «Αυτά είναι τόσο παρωχημένα, τόσο πασέ, τόσο γελοία και οι άνθρωποι που τα λένε –αν θες την προσωπική μου άποψη- δεν τα πιστεύουν. Θα φοράω τέτοια ωραία ρούχα, όποτε μου προτείνεται, γιατί αγαπώ πολύ και τη μόδα που δεν το έχω κρύψει. Επίσης, δεν έχουν βαρεθεί κάποιοι άνθρωποι να το λένε; Έτσι ντύνομαι από 18 χρονών που έχω βγει σε αυτή τη δουλειά. Νομίζω ότι δεν έχω προσποιηθεί. Ο κυριότερος λόγος, νομίζω, που έγινε όλο αυτό, δεν είναι επειδή είμαι γυναίκα, είναι επειδή είμαι γυναίκα, αριστερή και έχω το θάρρος της γνώμης μου».

Δες το σχετικό απόσπασμα στο παρακάτω βίντεο: 

 

Δες και όσα είπε σε εμάς τον περασμένο Σεπτέμβριο: 

  • ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥ.ΜΠΟΥ
Διάβασε ακόμα