Κάποια πράγματα και κάποιες καταστάσεις είναι δεδομένες σε αυτή τη ζωή. Για παράδειγμα, οι αρκούδες κάνουν την ανάγκη τους στο δάσος, η φέτα ταιριάζει πολύ με τις τηγανητές πατάτες, όταν βρέχει χρειαζόμαστε ομπρέλα και ο Άρης Πορτοσάλτε προκαλεί με τα όσα λέει. Αυτές είναι αλήθειες βγαλμένες από την καθημερινότητα.

Ας μείνουμε όμως στον ένα και μοναδικό Άρη Πορτοσάλτε, δεν χρειάζεται να αναλύσουμε περισσότερο τι κάνουν οι αρκούδες στο δάσος. Η κένωση, άλλωστε, είναι μια προσωπική στιγμή και απαιτεί λεπτότητα, μια λεπτότητα που δεν έδειξε ο δημοσιογράφος στην εκπομπή που συνηθίζει να παραληρεί μόνο και μόνο για να προκαλέσει αντιδράσεις. 

Ο Άρης Πορτοσάλτε, λοιπόν, όπως φάνηκε και από τα λόγια του, θα ψηφίσει ΚΚΕ ΝΔ και με τα δύο χέρια. Όχι πως δεν το είχαμε καταλάβει, αλλά περιμέναμε να κρατήσει τα προσχήματα. Ούτε αυτά δεν κρατάει πλέον αφου πλησιάζουμε στις εκλογές, μόνο επίθεση από εδώ και πέρα.  Ωστόσο, η σημερινή του προτροπή στους ψηφοφόρους δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά όσον αφορά την ιδιότητά του ως δημοσιογράφος.

Το να βλέπεις σε ζωντανή εκπομπή να καλεί ανοιχτά την κοινωνία να στηρίξει τη ΝΔ δίνοντας της αυτοδυναμία ώστε να μην μπει η χώρα σε περιπέτειες, θα έπρεπε να μας προβληματίσει.

«Καλές είναι οι δημοσκοπήσεις, αλλά πρέπει και η κοινωνία να είναι σε ετοιμότητα, αν δεν θέλει περιπέτειες, από την πρώτη Κυριακή 35%, 36% στη ΝΔ για να έρθει αυτοδυναμία, ώστε να μην μπούμε σε περιπέτειες!». Έκπληκτος ο δημοσιογράφος  Γιάννης Αγουρίδης σημείωσε: «Καλεί ο κ. Πορτοσάλτε απευθείας του ψηφοφόρους να ψηφίσουν τη ΝΔ, αυτό είναι πολύ… καλό και πρωτοφανές για δημοσιογράφο!»

Η ψύχραιμη τοποθέτηση του Άρη Πορτοσάλτε από το 8ο λεπτό και μετά:

 
Και είμαστε ακόμα στην αρχή, να δείτε τι μας έχουν για μετά.