Το φετινό MasterChef ευτυχώς μας έκανε τη χάρη και κράτησε το αγαπημένο μας κομμάτι του όλου τηλεοπτικού διαγωνισμού: τις οντισιόν. Στο χθεσινοβραδινό επεισόδιο οι οντισιόν απέκτησαν έναν πολύ ουσιαστικό λόγο ύπαρξης, μιας και μάς σύστησαν τον Αιμίλιο, ένα 27χρονο τρανς αγόρι από την Κύπρο, που έχει ως στόχο να κερδίσει τον διαγωνισμό μαγειρικής ώστε να προβεί σε επέμβαση επαναπροσδιορισμού φύλου. 

Ο Αιμίλιος από την Αγία Νάπα μαγείρεψε για τους τρεις κριτές και δεν δίστασε να μιλήσει για όλα τα εμπόδια που -είτε είναι έτοιμα, είτε όχι- καλούνται να υπερπηδήσουν τα τρανς άτομα. Μίλησε για το bullying που έχει δεχτεί στη ζωή του και για όλες τις φορές που ένιωσε το φύλο του να μην είναι σεβαστό, ούτε καν ορατό, αναγκαζόμενος έτσι να εγκαταλείψει τη μαγειρική. 

Ο 27χρονος ανέφερε πως βρίσκεται σε διαδικασία φυλομετάβασης, λέγοντας πως αν καταφέρει να κερδίσει τον διαγωνισμό, θα βοηθηθεί με τα έξοδα της εγχείρισης. 

«Είναι η μη σεξουαλική αποδοχή. Είμαι τρανς και με αποκαλούσαν με το όνομα της ταυτότητας κυρίως ή πολλές φορές το έκαναν σκόπιμα. Κάποιοι δεν το αντιλαμβάνονται και δεν το δέχονται για διάφορους λόγους. Το να το συνειδητοποιήσω εγώ ήταν πανεύκολο. Το να το μεταδώσω, να το πω και να το δείξω ήταν το δύσκολο. Τώρα να είσαι κάπου που δεν νιώθεις άνετα και να καταπιέζεις μια ζωή τον εαυτό σου για να είναι ο οποιοσδήποτε εντάξει; Καταπιέζεις εσένα. Αν ζεις μια ζωή για να είναι οι άλλοι χαρούμενοι, τι την ζεις;», είπε αρχικά ο Αιμίλιος.

«Ξεκίνησα την φυλομετάβαση τον Αύγουστο και πρέπει να παρακολουθείς ταυτόχρονα πολλούς γιατρούς… Δεν είμαι για να είμαι αυτό. Μπορώ να είμαι ο εαυτός μου σε άλλο σώμα. Το μέσα είναι το ίδιο. Το χρηματικό έπαθλο είναι στην ουσία το ποσό της μεγάλης εγχείρησης. Στην ουσία η εγχείρηση θα μου χαρίσει αυτό που δεν μου χάρισε η γέννησή μου. Αν σε όλη σου την ζωή πρέπει να είσαι δυνατός και δεν μπορείς να έχεις άλλη επιλογή, το να έρθει η στιγμή που θα είσαι ευάλωτος είναι πάτημα. Δεν πρέπει. Γιατί να επιτρέψω σε κάποιον να με κάνει να πονώ», πρόσθεσε ο Αιμίλιος.

Αν καταλάβαμε σωστά (που σωστά καταλάβαμε), ο Αιμίλιος κατάφερε να εμπνεύσει τους κριτές, οι οποίοι, αφού δοκίμασαν το πιάτο του, τού έδωσαν μια λευκή ποδιά, προσφέροντάς του την ευκαιρία να μαγειρέψει μπροστά τους για ακόμα μια φορά. 

Δες την οντισιόν του Αιμίλιου παρακάτω: