Είδες τις βραβευμένες ταινίες στο Netflix; Ναι. Τελείωσες το White Lotus και έπεσες σε κατάθλιψη επειδή δεν ξέρεις τι να δεις μετά; Ναι. Είδες το Pale Blue Eye και σε πήρε ο ύπνος; Μπορεί. Το ζήτημα είναι ότι τελείωσε ο μισθός (ξανά) στα μισά του μήνα και δεν ξέρεις πώς να περάσεις το βράδυ αγκαλιά με το σκύλο στον καναπέ σου. Βρήκαμε σειρές που δεν ξέραμε ότι τις χρειαζόμασταν στη ζωή μας στο Ertflix κι είμαστε έτοιμοι για binge μαραθώνιο.

The Salisbury Poisonings

https://t.co/VhqFfvTNB1


Τον Μάρτιο του 2018, το Σάλσμπερι έγινε ο τόπος μιας άνευ προηγουμένου εθνικής τραγωδίας. Αυτή η τριμερής δραματοποίηση εστιάζει στον εξαιρετικό ηρωισμό που επιδεικνύει η τοπική κοινωνία. Μέσα από το πρίσμα της δηλητηρίασης του Ρώσου διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του Γιούλια στο Σάλσμπερι το 2018, η σειρά εξερευνά τις επιπτώσεις από την οπτική γωνία τριών ατόμων που υπήρξαν τα πρόσωπα-κλειδιά: του ηρωικού αστυνομικού ντετέκτιβ Νικ Μπέιλι, ο οποίος μολύνθηκε εν αγνοία του κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, της Τρέισι Ντασκιέβιτς, της αποφασιστικής τοπικής διευθύντριας Δημόσιας Υγείας, η οποία αγωνίστηκε να προστατεύσει τους κατοίκους του Σάλσμπερι πριν τα πράγματα ξεφύγουν πολύ γρήγορα από τον έλεγχο, και της τραγικής ιστορίας της Ντον Στέρτζες, του αθώου θύματος της θανατηφόρας μόλυνσης. 

Darkness: Those Who Kill

https://twitter.com/hashtag/Ertflix?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

‘Oταν μια σειρά από μυστηριώδεις απαγωγές νεαρών κοριτσιών ταράζει την πόλη της Κοπεγχάγης, ο Γιαν Μίχελσεν αναλαμβάνει να εξετάσει τις εξαφανίσεις. Ο ντετέκτιβ, όμως, καταφεύγει στη βοήθεια της Λουίζ, μιας αναλύτριας του ψυχολογικού προφίλ εγκληματιών. Οι δυο τους συνεργάζονται προκειμένου να φέρουν την αλήθεια στην επιφάνεια κι ενδεχομένως να σώσουν ζωές που κινδυνεύουν.Ο Γιαν Μίχελσεν ερευνά την υπόθεση εξαφάνισης μιας νεαρής γυναίκας, όταν ανακαλύπτει μια υπόθεση άλλης μιας εξαφάνισης που είχε γίνει πριν από 10 χρόνια στην ίδια γειτονία, όταν είχε εξαφανιστεί μια 17χρονη κοπέλα την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι της από κάποιο πάρτι. Η έρευνα του JΓιαν και της Λουίζ για τον θάνατο της Νατάσα τους οδηγεί να υποπτεύονται τον Anders Kjeldsen, έναν άνδρα που έχει συλληφθεί στο παρελθόν για βίαια εγκλήματα, συμπεριλαμβανομένου του βιασμού. Τα σκανδιναβικά crime series που ξέρεις κι εμπιστεύεσαι.   

Blinded: Those Who Kill

Ο δεύτερος κύκλος της σειράς αφορά μια άλυτη υπόθεση, όπου τρεις νεαροί άντρες έχουν δολοφονηθεί μέσα σε λίγους μήνες. Ένα από τα θύματα ήταν ο  μοναχογιός της Άλις, ο 18χρονος Μάρκους. Η Άλις, είναι παλιά φίλη της μητέρας της Λουίζ και τώρα έχει διαγνωστεί με καρκίνο σε τελικό στάδιο. Επικοινωνεί με τη Λουίζ και της ζητά να τη βοηθήσει να βρει τον δολοφόνο του γιου της πριν πεθάνει. Η Λουίζ, μια καταξιωμένη εγκληματολόγος, μελετά στην υπόθεση χωρίς δισταγμό και ξεκινά μια έντονη συνεργασία με την αστυνομία. Όταν ένας άλλος νεαρός άνδρας βρίσκεται δολοφονημένος, η Λουίζ ανακαλύπτει ένα κοινό μοτίβο στους φόνους. Ενώ αναζητά τον δολοφόνο παραβλέπει  το γεγονός ότι εκείνος κρύβεται σε κοινή θέα  και ότι οι δρόμοι τους μπορεί να διασταυρώνονται με τρόπο που δεν πίστευε ότι είναι δυνατόν. Οκτώ επεισόδια για να κάψετε ένα σαββατοκύριακο

Apple Tree Yard

Η Δρ Υβόν Καρμάικλ φαίνεται να τα έχει όλα. Μια αξιοσέβαστη καριέρα, ένα όμορφο σπίτι και μια οικογένεια.Η ζωή της Υβόν ανατρέπεται για άλλη μια φορά, όταν απομακρύνεται από την οικογένειά της και συλλαμβάνεται για τη δολοφονία του Τζωρτζ Σέλγουει. Σε κατάσταση σοκ, η Υβόν αρνείται τα πάντα- αλλά η αστυνομία είναι πεπεισμένη ότι το ζευγάρι συνωμότησε για να σκοτώσει εν ψυχρώ τον Σέλγουει. Ένα συναρπαστικό, προκλητικό θρίλερ όπου μια νομοταγής σύζυγος και μητέρα καθώς και διακεκριμένη επιστήμονας, βρίσκεται στο εδώλιο του Ολντ Μπέιλι (Κεντρικό Ποινικό Δικαστήριο) στο Λονδίνο, μπλεγμένη σε ένα άκρως επιζήμιο και επικίνδυνο ψέμα. Σειρά με πρωταγωνίστρια την Έμιλι Γουάτσον δεν είναι μια κακή σειρά. Mίνι σειρά τεσσάρων επεισοδίων από το BBC, ο ορισμός του “σιγουράκι”.

Anna

Μια μετα-αποκαλυπτική ιταλική σειρά ρίχνει μια ονειρικά οδυνηρή ματιά στη ζωή μετά από μια πανδημία που εξαφανίζει όλους τους ενήλικες. O κόσμος με τη μορφή που τον ξέρουμε δεν υπάρχει πλέον. Ένας ιός καταστρέφει τον πλανήτη και αφανίζει όλους ενήλικες. Τα παιδιά, που έχουν ανοσία μέχρι την εφηβεία, ζουν σε αγέλες και αγωνίζονται να επιβιώσουν με τα ελάχιστα βρώσιμα υπολείμματα που τους έχουν αφήσει οι ενήλικες. Σε έναν κόσμο όπου οι ενήλικες δεν υπάρχουν πια, όπου οι κανόνες παραβιάζονται και η κοινωνία διαλύεται, το διακύβευμα είναι υψηλό, καθώς τα παιδιά και η φύση αγριεύουν. Η Άννα έχει αφεθεί να φροντίζει τον μικρότερο αδελφό της, τον Άστορ, με μόνο οδηγό τις οδηγίες του “Βιβλίου των Σημαντικών Πραγμάτων”, γραμμένο από τη μητέρα της. Όταν μια φυλή που ονομάζεται “Συμμορία των Μπλε”, απαγάγει τον Άστορ, η Άννα πρέπει να ξεκινήσει ένα ταξίδι για να τον βρει, το οποίο θα την οδηγήσει σε μια ολόκληρη ζωή γεμάτη εμπειρίες. Ακόμα κι όταν ο κόσμος γύρω της μοιάζει απελπιστικός, υπάρχει ένα φως μέσα της που της δίνει τη δύναμη να μην το βάζει κάτω, και την τροφοδοτεί με μια ανεξέλεγκτη δύναμη ζωής.