Ο Αυστριακός ηθοποιός Φλόριαν Ταϊχτμάιστερ, γνωστός για την ερμηνεία του ως Αυτοκράτορας Φραντς Τζόζεφ στην ταινία «Corsage»της Μαρία Κρόιτσερ που προκρίθηκε στην τελική δεκαπεντάδα για το Οσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας , κατηγορείται για κατοχή παιδικής πορνογραφίας, σύμφωνα με το The Hollywood Reporter. Σκοπεύει να δηλώσει ένοχος αφού η αστυνομία βρήκε δεκάδες χιλιάδες πορνογραφικές εικόνες στην κατοχή του.

Οι αρχές βρήκαν στην κατοχή του Ταϊχτμάιστερ περίπου 58.000 ψηφιακές εικόνες με πορνογραφικές απεικονίσεις ανηλίκων, ορισμένοι ηλικίας 14 ετών.Η δίκη του έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 8 Φεβρουαρίου. Αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και δύο ετών. Η ταινία είναι μια φεμινιστική αφήγηση της μοναρχίας του 19ου αιώνα. Η δημόσια τηλεόραση ORF, που συγχρηματοδότησε την ταινία «σταματά άμεσα την παραγωγή και διανομή ταινιών με τον Φλοριάν Τάιχτμάιστερ», αναφέρεται στην ιστοσελίδα του ομίλου. Σύμφωνα με το δίκτυο ORF, η αλυσίδα κινηματογράφων Cineplexx, που διαχειρίζεται 400 κινηματογραφικές αίθουσες σε δώδεκα χώρες, απέσυρε επίσης την ταινία που παρουσιάστηκε πέρυσι στο Φεστιβάλ των Καννών. Το αυστριακό εθνικό θέατρο Burgtheater, στο οποίο είναι μέλος ο ηθοποιός, ανακοίνωσε επίσης την απόλυσή του με άμεση ισχύ.

Ωστόσο, η επαγγελματική ένωση της κινηματογραφικής βιομηχανίας στην Αυστρία είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι διατηρεί «σε συνεννόηση με τον σκηνοθέτη και τους παραγωγούς» την υποψηφιότητα του Corsage για τα Όσκαρ.Σε ένα δελτίο τύπου που εστάλη στο Γαλλικό Πρακτορείο την Κυριακή, οι παραγωγοί της ταινίας Corset Johanna Scherz και Alexander Glehr ισχυρίζονται ότι τα γυρίσματα έγιναν πριν εμφανιστούν «οι πρώτες φήμες». Η ταινία έχει παρουσιαστεί σε σχεδόν 70 φεστιβάλ όπου έχει λάβει πολλά βραβεία και έχει αγοραστεί από περισσότερες από 90 χώρες.