Από το Καλημέρα Ελλάδα  στο Πρωινό  και σε όλες τις εκπομπές του ΣΚΑΪ, ο βασιλικός παρατηρητής σχολιάζει τα βασιλικά τεκταινόμενα καλύτερα από τους σεναριογράφους του “The Crown“. Δίνει συνεντεύξεις για να εκφράσει το παράπονό του που τον έλεγαν “Φιλιππινέζα του Γλύξμπουργκ“, συνήθως στο Κολωνάκι, στον εκδοτικό του οίκο Φερενίκη και σήμερα θα σχολιάζει την κηδεία από την τηλεόραση του Ant1. Περίμενε καιρό αυτή τη στιγμή, έκανε πρόβες σχολιάζοντας την κηδεία της Ελισάβετ.

Αυτό είναι το 24ωρο του Χρήστου Ζαμπούμη την ημέρα της κηδείας του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ και φυσικά αποτελεί προϊον μυθοπλασίας, μια πιο ανάλαφρη νότα σε όσα σοβαρά έχουμε να πούμε σχετικά με όσα έχουμε δει/διαβάσει/ακούσει/βιώσει για την κηδεία του Γλύξμπουργκ.

https://t.co/0lJOG6k6zw

5:45 : Κάνει μια βόλτα έξω από το παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου για να τσεκάρει πόσοι οπαδοί του Αρτέμη Σώρρα έχουν μαζευτεί για το προσκύνημα

7:00: κάνει γαργάρες και ρίχνει μια κλεφτή ματιά στο σκονάκι με τα ονόματα των βασιλιάδων Ολλανδίας, Δανίας και Ισπανίας. Φοράει το κοστούμι του και τα βασιλικά μανικετόκουμπα.

https://twitter.com/hashtag/%CE%9A%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CF%82?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

8:30: Φθάνει στα κτίρια του ΑΝΤ1. Σκέφτεται ότι καλύτερα από το στούντιο να σχολιάζει παρά στην κηδεία γιατί τον πονάει η μέση του από την υγρασία και δεν θα μπορούσε να κάνει υποκλίσεις με χάρη στους γαλαζοαίματους.

https://twitter.com/hashtag/ProiniZoni?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

10:00: Θέλει να τυπώσει tshirt και να το φορέσει που να γράφει “Δεν είναι Γλύξμπουργκ, είναι Γκλύξμπουργκ”. Δεν το κάνει.

12:00: Μια ώρα πριν την κηδεία, ακόμη δεν μπορεί να καταλάβει γιατί δεν έγινε η ταφή με τιμές αρχηγού κράτους. Στέλνει μήνυμα στο κινητό του Αντώνη Σαμαρά, του γράφει “γιατί μας το κάνε αυτό”;

https://t.co/6kEBmxEtCW

12:45: Σκέφτεται ότι τα παιδιά του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ είναι ενωμένα, ενώ ο Χάρι έβγαλε όλα τα άπλυτα στη φόρα. Νιώθει λίγο καλύτερα. 

https://twitter.com/hashtag/%CE%93%CE%BB%CF%85%CE%BE%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%BA?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

13:13: Συγκινείται με τον επικήδειο που διαβάζει ο Παύλος. Το καταπιέζει γιατί δεν ταιριάζουν τα δάκρυα με το ρόλο του βασιλικού παρατηρητή. Στέλνει μια φατσούλα να δακρύζει στην ‘Αννα – Μισέλ Ασημακοπούλου. Στέλνει θυμωμένη φατσούλα στον Γιώργο Λιάγκα. Βάζει τέρμα τη βυζαντινή μουσική και νιώθει.

https://twitter.com/hashtag/%CE%9A%CF%89%CE%BD%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CF%82?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

14:00: εξιστορεί την πρώτη του γνωριμία με τον τέως για εκατοστή φορά κατά τη διάρκεια της αυτοκινητοπομπής προς το Τατόι.

15:00: Σκέφτεται τι ψαράκι θα βγάλουν στος καλεσμένους στο γεύμα μετά την κηδεία στη «Μεγάλη Βρεταννία». Πείνασε. Στέλνει μήνυμα στον Αλέξανδρο Λυκουρέζο να τον ρωτήσει αν τον κάλεσαν.

17:00: Κατεβαίνει με τη βέσπα στο Da Capo, βρίσκει τον Δημήτρη Τάκη και του αναλύει, ξανά, όλες τις νομικίστικες δικαιολογίες που χρησιμοποίησε η κυβέρνηση ΝΔ για να αποφύγει την κηδεία με τιμές αρχηγού κράτους.

https://twitter.com/hashtag/%CE%BA%CE%B7%CE%B4%CE%B5%CE%B9%CE%B1_%CF%84%CE%B5%CF%89%CF%82?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

19:00: Κάνει high five στον εαυτό του  για όσα είπε στον ΑΝΤ1. “Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος μπορεί να απέτυχε να ενώσει το Έθνος, αλλά ένωσε την οικογένειά του”.

20:00: Στέλνει όλα τα μαύρα κοστούμια στο καθαριστήριο για να κρατήσει το πένθος.

21:00: Σκέφτεται τι να παίξει τον αγώνα Κυπέλου ΠΑΟΚ- Παναθηναϊκός και αν θα σκοράρει ο Ολιβέιρα.

22:30: Επιστρέφει από το Athénée, θλιμμένος αλλά σίγουρος ότι ο Παύλος θα τον πάρει τηλέφωνο. Άκουσε τις φήμες ότι ψάχνει σπίτι για να μετακομίσει και σκέφτεται να του στείλει έναν δικό τους μεσίτη. Στέλνει φατσούλα χαρούμενη στο Βορίδη.

https://twitter.com/hashtag/%CE%9A%CE%B7%CE%B4%CE%B5%CE%B9%CE%B1?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

23:30: Βλέπει ξανά στο web του ΑΝΤ1 τον εαυτό του. Κοιμάται σίγουρος ότι έκανε το καθήκον του.