Λίγα πράγματα είναι τόσο κλασικά (και αχρείαστα, αν μάς ρωτάς) όσο το κάποιες φορές άτυπο beef μεταξύ πρώην συντρόφων. Από αυτή την παγίδα λίγοι γλιτώνουν και μέσα στα δράματα και τις απιστίες, ούτε η Σακίρα τη γλίτωσε. Ολόκληρο κομμάτι ερμήνευσε και εκμεταλλεύτηκε (και έσπασε και κάθε ρεκόρ στο YouTube) για να κάνει τα αμένσιωτά της στον Ζεράρ Πικέ, ο οποίος στο μεταξύ, το έχει διαχειριστεί (ομολογουμένως) με αρκετή ψυχραιμία και χιούμορ. 

Στο τέλος της μέρας, η Σακίρα είναι μια απατημένη πρώην σύζυγος, που δεν έχει σε καμία περίπτωση μεταβολίσει το συμβάν. Το τραγούδι της αντικειμενοποιεί το τρίτο πρόσωπο της σχέσης, αλλά ειλικρινά, αυτό συμβαίνει σε κάθε τραυματική διαδικασία και προδοσία στην οποία ας πούμε πως το θύμα (δεν βρίσκουμε καλύτερη λέξη) αρνείται να δει την κατάσταση ως διαδικασία εσωτερικής μετατόπισης, αλλά μένει σε ένα παραμυθιακό επίπεδο “καλών και κακών”. Είναι ΟΚ, δεν θα την κρίνουμε τώρα και για το πώς διαχειρίζεται τη ραγισμένη της καρδούλα και εγωισμό. 

Υπάρχει όμως κάτι σε όλο αυτό το γκομενικό δράμα που με τούτα και με εκείνα έγινε δημόσιο, που δεν κολλάει. Δεν εννοούμε πως δεν βγάζει νόημα. Απλώς κάτι λείπει, μιας και αν σκεφτεί κανείς πως το να δημοσιοποιείς τόσο έντονα τα παράπονά σου από μια σχέση, με υπονοούμενα και καυστικά σχόλια, στα όρια των μπηχτών, είναι μια “γενναία” (τι λέμε, διάολε;) υπόθεση, τουλάχιστον κάνε το σωστά. Βρες τα υλικά σου. Θέλει λίγο πάθος, λίγο trash, λίγη αχρείαστη μα κομβική λεπτομέρεια. Δηλαδή, για το Θεό, ήταν χαζή η Βροχοπούλου που ανέλυε πώς έπλενε τα πόδια του Φραν της; Οδήγησε κάπου αυτή η τρυφερή της προσφορά; Φυσικά και όχι. Ωστόσο έδινε αυτό το κάτι στην όλη αχρείαστη υπόθεση που απασχολούσε για καιρό τις κίτρινες εκπομπές της εποχής. 

Σε άλλα νέα, βρήκαμε πέντε ζευγάρια που ξεμαλλιάστηκαν δημόσια πολύ καλύτερα από τη Σακίρα και τον Πικέ. Change our minds. 

Ρούλα – Φραν

Τι κάνει σήμερα η Ρούλα Βροχοπούλου; Μισό λεπτό να γκουγκλάρουμε. Λοιπόν, τελευταία την αναζήτησε η εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου, στην οποία είπε τα γνωστά: “Του Φραν του έπλενα τα πόδια”. Η Ρούλα, μεταξύ μας, ποτέ δεν τον ξεπέρασε τον Φραν. Μάλλον δεν προσπάθησε δηλαδή, γιατί ποιος αφήνει πίσω του τον λόγο για τον οποίο παραμένει “επίκαιρος”, βρίσκοντας τη θέση του στη σκαλέτα κάθε κουτσομπολίστικης εκπομπής που εμπορευατοποιεί την ανθρώπινη τάση διεκδίκησης δημοσιότητας με κάθε κόστος; Τέλος πάντων, πράγματι, δεν τον ξεπέρασε ποτέ και αυτή της η αδυναμία αν όχι άρνηση, ήταν πολύ πιο trash από τη Σακίρα και τις μπανάλ συγκρίσεις των Rolex με τα Casio και την άτυπη υπενθύμιση που μας έκανε ότι τα Twingo είναι εφτάψυχα τα άτιμα. 

Αλέξης Κούγιας – Εύη Βατίδου

Τακουνιές, διαφωνίες σε παράθυρα, δηλώσεις, κι άλλες δηλώσεις. Ήταν ένας θυελλώδης έρωτας, αν μη τι άλλο, ή τουλάχιστον προσποιήθηκαν έναν τέτοιο με έναν ικανοποιητικά θρεπτικό τρόπο για τα κατώτερα αισθήματα του κοινού ο Αλέξης Κούγιας και η Εύη Βατίδου. Το γεγονός ότι είμαστε σίγουροι πως όσο το κοινό μάθαινε για τα κατορθώματα του ανεκδιήγητου αυτού ζευγαριού, ήταν περισσότερο απασχολημένο για το τι θα φάει το βράδυ και αν τράβηξε χειρόφρενο όταν πάρκαρε είναι μια άλλη υπόθεση, όχι τόσο σχετική. 

Η γυναίκα-αντιπρόσωπος – Ο Νεκροθάφτης της

Απορούμε γιατί χρειάζεται να ξοδεύουμε χρόνο επιχειρηματολώντας για τους λόγους για τους οποίους αυτό το ζευγάρι είναι εμβληματικό. Δεν χρειάζεται. Το ξέρετε κι εσείς. Μια φράση θα πούμε μόνο που θα χαϊδέψει γλυκά μνήμες και θα ξεδιπλώσει στιγμές -ενοχικούς- γέλιου: “Αννίτα, μου παίρνει τα μέτρα να με βάλει στο φέρετρο”. Αυτό και γεια σας. 

Κωνσταντίνος Εμμανουήλ – Νάνσι Χιουρέα 

Ο Κωνσταντίνος Εμμανουήλ πρώτα απέκτησε σύντροφο. Μετά φλέξαρε το γεγονός ότι έχει σύντροφο. Μετά, η σύντροφος κατηγόρησε τον Κωνστανίνο Εμμανουήλ για κακοποίηση και ξυλοδαρμό. Μετά ο Κωνσταντίνος Εμμανουήλ περιέγραψε ταραγμένος πως εκείνη τον κλώτσησε “στα αχαμνά” του. Τώρα εκείνη και εκείνος είναι πάλι μαζί και ο Εμμανουήλ δηλώνει σε δημοσιογράφο “έλα σε παρακαλώ, φοράω τη βέρα μου και είμαστε καλά”. Beat that, Πικέ. 

Άμπερ Χερντ – Τζόνι Ντεπ

Το τι μετατρέπει ένα ζευγάρι σε τρασοζεύγαρο είναι μια παράξενη συζήτηση και κάπως πληκτική, που κανείς δεν θέλει να κάνει. Σίγουρα η τοξικότητα είναι ένα σημαντικό συστατικό. Άμπερ Χερντ και Τζόνι Ντεπ δίδαξαν μπόλικη από αυτή μέσα από τη διαδικασία του διαζυγίου τους, μαζί με λίγο σουρεαλισμό και κακοποιητικές σκηνές, που περιλάμβαναν ακραία μεθύσια και… κενώσεις σε σεντόνια. Θέε μου, τι γράφουμε, αλλά και τι ακούμε στην τελική. Πικέ και Σακίρα προσπάθησαν αλλά δεν τα κατάφεραν, γιατί στο τέλος της μέρας, πρόκειται για μια ακόμα αφόρητα κλισέ ιστορία απιστίας. Το μόνο που μένει είναι να το καταλάβουν και οι ίδιοι.