Πριν από μερικές ημέρες έγινε γνωστό ότι έφυγε από τη ζωή ο τέως βασιλιάς Κωνταντίνος Γλύξμπουργκ. Για την ακρίβεια, έκπτωτος ήταν. Συνεχίζουμε. Από τότε πολλά έχουν δει τα μάτια μας αλλά τα όσα βλέπουμε τις τελευταίες ώρες, μας φέρνουν τρόμο. Ευτυχώς υπάρχει ο Αλέξανδρος Τσουβέλας και μας κάνει να γελάμε γιατί, μην ξεχνάτε, είμαστε και εμείς συντετριμμένοι. 

Δικαίωμα του καθενός είναι βέβαια να θρηνεί για την απώλεια κάποιου με όποιο τρόπο θέλει, αυτό που δεν μπορούμε να καταλάβουμε ωστόσο είναι το πώς τόσοι πολλοί, για παράδειγμα, δε νιώθουν το παραμικρό με τους ανθρώπους που πεθαίνουν στο Αιγαίο αλλά δακρύζουν για τον βασιλιά που, όχι, τίποτα ουσιαστικό δεν τους ενώνει. Ή μήπως κάνουμε λάθος και τόσα χρόνια μας διέφευγε αυτή η σχέση μεταξύ του ελληνικού λαού και του βασιλιά που βασιζόταν στο πατριωτικό ένστικτο;

Και αφού μοιραστήκαμε κάποιες από τις σκέψεις μας, ας περάσουμε στα της κηδείας αλλά και ένα σχόλιο του Αλέξανδρου Τσουβέλα που μας βρήκε σύμφωνους. Η Αθήνα, που λέτε, από απόψε το βράδυ, θα αλλάξει για λίγο το γνωστό της πρόσωπο και θα φορέσει το επίσημο και πιο αυστηρό. 

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, τόνισε ότι «πρέπει να υπάρχει πάντοτε ο σεβασμός στην τελετή, τη νεκρώσιμη ακολουθία, πόσο μάλλον που ο εκλιπών τέως Βασιλιάς έχει υπάρξει αρχηγός του ελληνικού Κράτους, συνταγματικά αρχηγός του ελληνικού κράτους, αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος ήταν ολυμπιονίκης. Γνωρίζετε ότι είμαι ένας άνθρωπος που δεν κινδυνεύει να χαρακτηριστεί από την αντιπολίτευση ως φιλοβασιλικός. Πρέπει να συμφιλιωθούμε με την ιστορία μας […] ανεξάρτητα από το γεγονός ότι έχουμε αποφασίσει οριστικά ότι το πολίτευμα μας είναι Δημοκρατία και όχι Βασιλεία». Τρέχα γύρευε.

Με λίγα λογια, θα κλείσουν δρόμοι τη Δευτέρα και τα μέτρα ασφαλείας θα είναι δρακόντεια. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Στο Τατόι έχουν πάθει αυτό που παθαίνουν τα στρατόπεδα όταν κάνει επίσκεψη κάποιος στρατηγός. Καθαρίζουν σαν να μην υπάρχει αύριο. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό, τοποθετούν και χημικές τουαλέτες. Ε, αυτό σχολίασε και ο Αλέξανδρος Τσουβέλας και το έκανε εύστοχα.