Το ΣΕΦ γέμισε και όχι μόνο γέμισε, αλλά ο κόσμος στάθηκε και πίσω από την εξέδρα για να παρακολουθήσει από κοντά την εκδήλωση-αφιέρωμα του ΚΚΕ για τον μοναδικό Σταύρο Ξαρχάκο. Οι χιλιάδες που είπαν το δικό τους «ευχαριστώ» σε έναν από τους μεγάλους της ελληνικής μουσικής είχαν την ευκαιρία να ακούσουν και να απολαύσουν σπουδαίους ερμηνευτές όπως τη Δήμητρα Γαλάνη, τον Μανώλη Μητσιά, την Νατάσσα Μποφίλιου, τον Γιώργο Νταλάρα, τον Μίλτο Πασχαλίδη και την Ηρώ Σαΐα με τον εμβληματικό δημιουργό, φυσικά, την ίδια ώρα, να διευθύνει πάνω στη σκηνή.

«Σταύρο Ξαρχάκο, με αφορμή αυτή τη μεγάλη συναυλία που γράφει ιστορία για τη σύγχρονη Ελλάδα, θέλουμε να σου πούμε, εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ, ότι σε  ευχαριστούμε από το βάθος της καρδιάς μας, γιατί με την τέχνη, το ήθος και τη στάση σου μας μαθαίνεις να μην ανεχόμαστε την ασκήμια, να αγαπάμε το καλό και να αποκηρύσσουμε το κακό σε κάθε του μορφή, αισθητική, ηθική, κοινωνική», σημείωσε μεταξύ άλλων ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στην ομιλία του.

 
«Για μένα είναι μια ιστορική μέρα. Ποτέ στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας δεν συνέβη αυτό που συμβαίνει σήμερα εδώ. Το ΚΚΕ ξεπέρασε τον χαρακτηρισμό της προόδου και πέρασε στη σφαίρα της υπέρβασης. Μια υπέρβαση που θέλει κότσια για να την κάνεις. Και το μόνο κόμμα που έχει κότσια για να την υλοποιήσει είναι το ΚΚΕ. Βέβαια, αν δεν υπήρχε η πρωτοβουλία του Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, δεν θα είχαμε την αποψινή βραδιά. Τον ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου», σημείωσε ο Στ. Ξαρχάκος.

Η συναυλία, τα είχε πραγματικά όλα. Από το «Μάνα μου Ελλάς», το «Αυτόν τον κόσμο τον καλό», τη «Χοντρομπαλού», το «Νυν και αεί» από τον ομώνυμο δίσκο σε στίχους του Νίκου Γκάτσου, το «Σαββατόβραδο στην Καισαριανή» μέχρι και το «Προσκύνημα», το τραγούδι που προστέθηκε στις παραστάσεις του «Μεγάλου μας Τσίρκου» μετά τη Μεταπολίτευση για τους νεκρούς του Πολυτεχνείου.

Το γεμάτο ΣΕΦ και η συναυλία-αφιέρωμα του ΚΚΕ για τον Σταύρο Ξαρχάκο μέσα από βίντεο και φωτογραφίες: 

https://twitter.com/hashtag/KKE?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

 

https://twitter.com/hashtag/%CE%A4%CE%A9%CE%A1%CE%91_%CE%9A%CE%9A%CE%95?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

 

https://t.co/t4yuo34OhB

 

https://twitter.com/hashtag/%CE%BE%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CF%82?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

 

https://twitter.com/hashtag/%CE%9E%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%AC%CE%BA%CE%BF%CF%82?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

 

https://twitter.com/hashtag/%CE%BE%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CF%82?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Και, για να μην ξεχνιόμαστε: 

https://twitter.com/hashtag/%CE%9E%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CF%82?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw