Για να καταλήξουν στις 100 καλύτερες φωτογραφίες όλων των εποχών στο περιοδικό TIME, συνεργάστηκαν διάφορα άτομα όπως επιμελητές, ιστορικοί, συντάκτες φωτογραφιών και διάσημοι φωτογράφοι από όλο τον κόσμο. «Καμία συνταγή δεν δημιουργεί συγκλονιστικές φωτογραφίες», είπαν οι συντάκτες.

Από την άλλη, για να δημιουργηθεί αυτή η λίστα με τις 10 καλύτερες φωτογραφίες όλων των εποχών, συνεργάστηκε με τον εαυτό του ένα άτομο διότι το άλλο πήρε άδεια. Ναι, είναι κρίμα, αλλά είναι η πραγματικότητα. Αλλά μην ανησυχείτε, το άτομο που επιμελήθηκε αυτή τη δεκάδα δεν είναι τόσο άμπαλο και προσπαθεί πάντα για το καλύτερο. Άλλωστε, η προσπάθεια μετράει.

Ας περάσουμε πάλι στο περιοδικό TIME όμως γιατί και εμείς από εκεί εμπνευστήκαμε. «Ορισμένες εικόνες βρίσκονται στη λίστα μας επειδή ήταν οι πρώτες στο είδος τους, άλλες επειδή διαμόρφωσαν τον τρόπο που σκεφτόμαστε. Και κάποιοι κόπηκαν γιατί άλλαξαν άμεσα τον τρόπο που ζούμε. Αυτό που μοιράζονται και οι 100 διάσημες φωτογραφίες είναι ότι αποτελούν σημεία καμπής στην ανθρώπινη εμπειρία μας».

Το ίδιο θα υποστηρίξουμε και εμείς για την ξακουστή δεκάδα και όσο πλησιάζουμε σε αυτή, θα σοβαρεύει και ο τρόπος γραφής καθώς πολλές από αυτές δείχνει και το πραγματικό πρόσωπο της ανθρωπότητας. Θα βρείτε επίσης υπέροχες, σπάνιες και ενδιαφέρουσες ιστορικές φωτογραφίες αλλά και απίστευτες ανθρώπινες εμπειρίες. 

The Burning Monk, 1963

Starving Child And Vulture, 1993

Falling Man, 2001

A Man On The Moon, 1969

The Hindenburg Disaster, 1937

Guerillero Heroico, 1960

The Face Of Aids, 1990

ΠΟΝΟΣ, 1945

Muhammad Ali Vs. Sonny Liston, 1965

Hitler At A Nazi Party Rally, 1934