Η Ελλάδα χορεύει σε βασιλικούς ρυθμούς μετά τον θάνατο του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ και κάτι μας λέει ότι οι πολίτες της δεν θα σταματήσουν να κουνιούνται σε αυτούς μέχρι να πέσουν στο έδαφος εξουθενωμένοι. Και είναι λογικό. Βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή του χορευτικού αν και η τελική φιγούρα, είναι ήδη γνωστή: Όχι, ο τέως βασιλιάς δεν θα ταφεί με δημοσία δαπάνη, θα ταφεί ως ιδιώτης. 

Μετά την απόφαση της κυβέρνησης, βέβαια, ήταν πολλοί αυτοί που έκαναν τα παράπονά τους. Σε αυτό το κείμενο θα βρείτε μερικά. Αλλά δεν μιλάμε μόνο για απλούς ανθρώπους της διπλανής πόρτας, μιλάμε και για τους άλλους, τους πιο γνωστούς, αυτούς που βγαίνουν στο “γυαλί” και ενημερώνουν τον κόσμο για τις εξελίξεις. Δημοσιογράφοι όπως ο Δημήτρης Οικονόμου ή πολιτικοί όπως ο Δημήτρης Μαρκόπουλος της Νέας Δημοκρατίας, είναι κάποια από αυτά τα άτομα.

Μετά το χθεσινό μελτ ντάουν του Δημήτρη Οικονόμου, σήμερα είχαμε τη συνέχεια, με πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Μαρκόπουλο. Όταν ο πρώτος ρώτησε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστο Σπίρτζη, αν θα είχε πρόβλημα να γίνει η κηδεία με τιμές αρχηγού κράτους, ξεκίνησε το πάρτι. 

«Πως θα γινόταν αυτό από την στιγμή που δεν είχε την ελληνική ιθαγένεια; Του έχει αφαιρεθεί η ελληνική ιθαγένεια. Πως θα αποφάσιζε οτ ελληνικό κράτος να αποδώσει τιμές. Δεν ήταν καν Έλληνας, Γλύξμπουρκ λεγόταν. Δεν ξέρω αν το θυμάστε…», απάντησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τότε ο Δημήτρης Μαρκόπουλος, χωρίς κανένα λόγο, μπήκε στη διαδικασία να συγκρίνει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο με τον Κωνσταντίνο Γλύξμπουργκ. Καμία λογική.

«Συμμετοχή στην ελληνική ιστορία δεν είχε; Για τον κάθε μετανάστη διεκδικείτε να δικαιώματά του. Είμαστε υπερήφανοι για τον Αντετοκούνμπο, ενώ για έναν άνθρωπο που συμμετείχε στα ιστορικά δρώμενα της χώρας μας, με μία ευκολία τον πετάτε έτσι. Ο ελληνικός λαός τον έκρινε δημοκρατικά. Δεν κινδυνεύει η δημοκρατία μας. Γι αυτό τον άνθρωπο δεν υπάρχει ένα δικαίωμα;».

Το ερώτημα βέβαια είναι άλλο: όλοι εμείς έχουμε το δικαίωμα να φύγουμε από αυτή τη χώρα να ηρεμήσουμε; To έχουμε. Μήπως είμαστε απλά μαζοχιστές; Μπορεί. Ευτυχώς έχουμε τον Νίκο Ευαγγελάτο και γελάμε. 

Από το 4:00 και μετά θα δείτε να λαμπυρίζει το διαμαντάκι: