Η πραγματικότητα ξεπερνάει κάθε σενάριο κινηματογραφικής ταινίας. Ληστής σε κατάστημα ψιλικών στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης πιάστηκε όταν πήγε μόνος του στο Αστυνομικό Τμήμα να βρει το κινητό που έχασε κατά τη διάρκεια της διάρρηξης. Δεν πήγε πολύ καλά αυτό.

Ο 27χρονος στις 4 τα ξημερώματα της Τετάρτης έκοψε με τροχό τα σιδερένια κάγκελα σε παράθυρο και μπήκε σε κατάστημα όπου οι κάμερες της επιχείρησης τον έπιασαν να γεμίζει σακούλες με τσιγάρα, κάρτες τηλεφωνίας και εισιτήρια. Είχε και συνεργό τσιλιαδόρο κι έτσι εξηγείται ότι πέρασε είκοσι λεπτά στο κατάστημα. Αρμένικη βίζιτα έγινε η διάρρηξη.

Οι ιδιοκτήτες έβλεπαν τον ληστή από τις κάμερες  του κινητού τους (γιατί είχε ήδη χτυπήσει ο συναγερμός του καταστήματος ψιλικών) να ψειρίζει ό,τι έβρισκε και έσπευσαν στο σημείο αφού είχαν ειδοποιήσει και την Αστυνομία. Σύμφωνα με το thestival.gr, οι ιδιοκτήτες είδαν τον 27χρονο με τον συνεργό του να πηδούν από το μικρό παράθυρο και ξεκίνησαν να τους καταδιώκουν πεζοί. Ο ένας κρατούσε δύο μαύρες σακούλες γεμάτες με τσιγάρα και ο δεύτερος την ταμειακή μηχανή την οποία πέταξε σε κάδους απορριμμάτων. Μάλιστα, κατά τη προσπάθειά του να διαφύγει, έχασε το κινητό τηλέφωνο του, εξέλιξη που τελικά οδήγησε στη σύλληψή του. 

Ο 27χρονος κατέληξε με χειροπέδες όταν πήγε να ζητήσει το κινητό του από τους αστυνομικούς στοΤμήμα που κατέθεταν οι ιδιοκτήτες του ψιλικατζίδικου με τα ίδια ρούχα που φορούσε κατά τη διάρκεια της ληστείας. Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. Ο συγκεκριμένος διαρρήκτης είχε πάρει και τους λογαριασμούς των κοινοχρήστων μαζί του. Ο 27χρονος που συνελήφθη είχε στην κατοχή του μία τσάντα με εργαλεία διάρρηξης. Μιλάμε για Αϊνστάιν. Γενικά, όλο λάθος.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό και την ταυτοποίηση το συνέργου του συνεχίζονται. Ίσως πήγε να πληρώσει τα κοινόχρηστα.