Τα μάθατε; Τα μάθατε. Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος θα ταφεί ως ιδιώτης και αυτό δεν άρεσε σε πολλούς ανθρώπους γύρω μας. Μιλάμε για άτομα καθημερινά, άτομα που εργάζονται στην οικοδομή, σε χωράφια, στο ΣΚΑΪ. Ο Παύλος και ο Νικόλας (οι γιοι του Κωνσταντίνου), μάλιστα, είχαν έρθει σε επαφή με την κυβέρνηση μπας και γίνει η  κηδεία δημοσία δαπάνη ή ακόμα και με τιμές αρχηγού κράτους, κάτι που τελικά δεν θα γίνει. Λίγο νερό ρε παιδιά, δεν είμαστε καλά. 

Ένα από τα καθημερινά άτομα που συναντάμε στο δρόμο και είναι θερμοί υποστηρικτές του βασιλιά, είναι και ο Δημήτρης Οικονόμου. Μιλώντας το πρωί της Τετάρτης για την κηδεία του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ, το άκυρο της κυβέρνησης και το αν θα πρέπει ή όχι να κηδευτεί με τιμές αρχηγού κράτους, εξέφρασε την συμπόνοια του για τους «γαλαζοαίματους». 

Αρχικά αναρωτήθηκε αρκετές φορές (τον σκάσατε!), «τι θα τους πούμε». Εννοούσε τι θα πούμε στους συγγενείς και την παρέα του. Το πήγε πολλά βήματα παρακάτω όμως και χαρακτήρισε φοβική την κυβέρνηση σε περίπτωση που δεν συναινούσε να γίνει η κηδεία με τιμές αρχηγούς κράτους, κάτι που τελικά δεν θα ισχύσει, αλλά ούτε και συγκέντρωνε πολλές πιθανότητες από την αρχή.

«Θα έρθουν βασιλείς από άλλες χώρες, πρίγκιπες, δούκες, πριγκίπισσες. Τι θα τους πούμε; Παιδιά μας συγχωρείτε εδώ είναι Ελλάδα, εδώ δεν κάνουμε τίποτα. Φοβόμαστε. Αυτό θα κάνουμε; Και αυτό θα συνιστά σοβαρότητα; Τι θα πούμε σε αυτούς;»

Παραλήρημα, part 2:

«Και όλοι αυτοί οι άνθρωποι που θα έρθουν από το εξωτερικό, τι θα τους πούμε; Εμείς δεν κάνουμε τέτοια στην Ελλάδα, είμαστε άλλο κράτος; Θα έρθει ο βασιλιάς Κάρολος, εμείς θα πούμε εδώ είναι Ελλάδα, μην ακουμπάτε; Όταν πεθαίνει ένας αρχηγός κράτους, βασιλιάς και λοιπά, γίνονται οι ανάλογες τιμές. Εδώ αν είμαστε άλλο κράτος και λειτουργήσει η κυβέρνηση φοβικά για μία ακόμα φορά, τι να πω…», είπε χαρακτηριστικά.

Δεν ξέρουμε ποιοι άλλοι θα παρευρεθούν στην κηδεία (εκτός της Λίνας Μενδώνη), αλλά μία θέση για τον Δημήτρη Οικονόμου θα την αφήναμε κενή.