Ας ξεκινήσουμε με τα προφανή. Το γούστο είναι μια προσωπική υπόθεση. Σε κάποιους αρέσουν τα λαχανάκια Βρυξελλών κι άλλοι αναγουλιάζουν μόνο με τη σκέψη. Το ίδιο συμβαίνει με τους ανθρώπους, τις πόλεις, τις ταινίες, τα ρούχα, βασικά με τα πάντα. Ναι, υπάρχουν άνθρωποι που σιχαίνονται το Παρίσι. Και άνθρωποι που δεν πιστεύουν ότι το “The Blair Witch Project” είναι μια βαρετή ταινία. Τι να κάνεις; Να κάτσεις να μαλώσεις για τα αυταπόδεικτα; Πριν προχωρήσουμε στη λίστα (που βρήκαμε στο Reddit και την λατρέψαμε) θέλουμε να βγάλουμε κάτι από μέσα μας. Ο “Ερωτευμένος Σαίξπηρ” δεν αξίζει τα Όσκαρ του. ΚΑΙ: Δεν είναι η πιο κακή ταινία το “Top Gun: Maverick” , αλλά,  ας το παραδεχτούμε όλοι μας, δεν υπάρχει λόγος να θεωρείται μια από τις καλύτερες ταινίες της περσινής χρονιάς. ΚΑΝΕΝΑΣ.

Avatar

Το Avatar , που κυκλοφόρησε το 2009, ήταν προφανώς μια από τις πιο προηγμένες τεχνολογικά ταινίες της εποχής του και έδειξε στον κόσμο τι θα μπορούσε να φέρει στο σινεμά ο σχεδιασμός ταινιών 3D. Με έναν τεράστιο προϋπολογισμό 237 εκατομμυρίων δολαρίων, δεν θα περίμενες τίποτα λιγότερο από ένα αριστούργημα. Πέρα από τα υπέροχα γραφικά, η πλοκή είναι βαρετή. ΒΑΡΕΤΑ ΒΑΡΕΤΗ.

Το Ημερολόγιο 

Έλα παιδιά, μπήκε το 2023 και μπορούμε να ξεχωρίσουμε τους τοξικούς ανθρώπους από χιλιόμετρα. Στην ταινία δεν υπήρχε χημεία ή ρομαντισμός μεταξύ των δύο. Κάποιοι μπορεί να το αποκαλούν αγάπη, αλλά οι Redditors το ονόμασαν μια τοξική και αυταρχική σχέση μεταξύ των πρωταγωνιστών που ήταν καταδικασμένη να αποτύχει. Πονάει η αλήθεια, μάτια μου, πονάει.

Gravity

Δεν έχουμε καταλάβει γιατί κέρδισε τόσα Όσκαρ. Ήταν στημένο το πρωτάθλημα; Μπορεί επειδή κοιμηθήκαμε σε κάποια φάση από την τόσο συναρπαστική πλοκή της ταινίας.

Ο Ιρλανδός

Μέτρια. Ζητάμε συγγνώμη από τους Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Αλ Πατσίνο και Τζο Πέσι.

The Greatest Showman

Είναι προβλέψιμο και μη πρωτότυπο και μετά βίας δείχνει την εξέλιξη του χαρακτήρα. Επίσης, γεμάτο ιστορικές ανακρίβειες.

Ψυχρά κι ανάποδα

Η ταινία με τις υψηλότερες εισπράξεις του 201, εμπορευματοποιήθηκε σε μεγάλο βαθμό, και το soundtrack είχε γίνει η ηχορύπανση κάθε χειμώνα. Η πλοκή ήταν κυριολεκτικά παιδική.

Crash

Όσα χρόνια κι αν περάσουν, θα θυμόμαστε ότι έκλεψε το Όσκαρ από το Brokeback Mountain. Και δεν το άξιζε αυτό το σενάριο. Ήταν υπερβολικό.

Pretty Woman

Διαφωνούμε. Αλλά έτσι ψήφισαν οι Redditors. Η ταινία αρχικά προοριζόταν να είναι δράμα για τη σεξεργασία, αλλά τελικά βγήκε στις αίθοσυες ως μια cheesy rom-com όπου η σεξεργάτρια με χρυσή καρδιά ερωτεύεται τον πλούσιο επιχειρηματία. Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι είναι άλλη μια ιστορία της Σταχτοπούτας και ότι ο μόνος λόγος που η ταινία είχε εισπρακτική επιτυχία ήταν λόγω της Τζούλια Ρόμπερτς.

Τιτανικός

Υπήρχε χώρος για τον Τζακ. Όλοι το ξέρουν αυτό.

Grease

Το Grease είναι ένα από τα πιο εμβληματικά μιούζικαλ της δεκαετίας του ’70 και μάλιστα έγινε το μιούζικαλ με τις υψηλότερες εισπράξεις εκείνη την εποχή. Το καλοκαιρινό ειδύλλιο μεταξύ της Olivia Newton-John και του John Travolta είναι μια ιστορία αγάπης με ένα soundtrack που θυμόμαστε ακόμα. Στο Reddit, δεν σέβονται και επιμένουν ότι η ταινία δεν γέρασε καλά.