Οι Iron Maiden γίνονται συλλεκτικά γραμματόσημα από τα Βρετανικά Ταχυδρομεία. Δώδεκα γραμματόσημα αποτίουν φόρο τιμής στους Iron Maiden, το πέμπτο μουσικό συγκρότημα που συμμετέχει σε ειδική έκδοση γραμματοσήμων, μετά τους Beatles το 2007, τους Pink Floyd το 2016, τους Queen το 2020 και τους Rolling Stones το 2022.

https://t.co/FKdfOA1BNx

Οκτώ απεικονίζουν όλα τα σημερινά μέλη του συγκροτήματος και τέσσερα είναι αφιερωμένα στη μασκότ του συγκροτήματος, Eddie. Συνολικά, το συγκρότημα έχει πουλήσει περισσότερους από 100 εκατομμύρια δίσκους και έχει εμφανιστεί ζωντανά περίπου 2.500 φορές σε 64 χώρες.

Τα γραμματόσημα Royal Mail είναι διαθέσιμα για παραγγελία από τις 5 Ιανουαρίου και πωλούνται από τις 12 Ιανουαρίου. Οι Iron Maiden θα επιστρέψουν ξανά στο δρόμο με την περιοδεία The Future Past το 2023. 

Οι κιθαρίστες Dave Murray, Adrian Smith και Janick Gersκαι ο τραγουδιστής Bruce Dickinson με τον ντράμερ Nicko McBrain και τον μπασίστα Steve Harris εμφανίζονται όλοι στα γραμματόσημα που θέλουμε σαν τρελοί. 

“Ως ένα συγκρότημα που δεν έχει παίξει ποτέ με τους κανόνες κανενός άλλου για περισσότερα από 40 χρόνια, είναι πολύ ευχάριστο να τους τιμάμε στην πατρίδα τους με αυτόν τον τρόπο. Είμαστε περήφανοι που δείχνουμε πώς αυτά τα έξι μέλη του συγκροτήματος εξακολουθούν να ελκύουν όλο και περισσότερους θαυμαστές κάθε χρόνο με τη μουσική τους και τα θρυλικά σόου τους – τα οποία νομίζω ότι αυτά τα γραμματόσημα αποτυπώνουν πραγματικά καλά”, προσθέτει ο μακροχρόνιος μάνατζερ Rod Smallwood.