Προφανώς και ζούμε στην καλύτερη χώρα του κόσμου. Όταν έχεις κάτι για δεδομένο, όμως, παύεις να το εκτιμάς. Γι’ αυτό είμαστε εδώ εμείς, για να σας υπενθυμίζουμε ότι στην Ελλάδα πραγματοποιούνται παγκόσμιες πρωτοτυπίες και χαρίζονται με το τσουβάλι συγκινήσεις οι οποίες, όπως και να το κάνουμε, αγγίζουν και πολλές φορές ξεπερνούν τα όρια του σουρεαλισμού.

Μία τέτοια περίπτωση που δεν μπορούσαμε να μην επαναφέρουμε στον αφρό της επικαιρότητας λόγω των ημερών, έλαβε χώρα στο ξακουστό Κιλκίς πριν από μερικά χρόνια. Τότε, που λέτε, όπως συνηθίζεται τα Θεοφάνεια, βούτηξαν διάφοροι τολμηροί να πιάσουν τον σταυρό. Σε ένα κανάλι. Εντάξει, ό,τι έχει ο καθένας, μην είστε τόσο αυστηροί.

Στο χωριό Χέρσο λοιπόν, την ώρα που το κρύο θέριζε, κάτι παλικάρια βρήκαν τη δύναμη να κάνουν πλάτσα πλούτσα. Μόνο που τζάμπα βούτηξαν αφού ο σταυρός χάθηκε. Κύριε Χαρδαβέλλα, να ένα  ωραίο θέμα που θα έκανε τα νούμερά σας να πιάσουν κορυφή. Πώς στο καλό χάθηκε ο σταυρός, ε;

Και αφού τον έψαχναν και δεν τον έβρισκαν, κάλεσαν την Πυροσβεστική να αντλήσει το νερό και η πυροσβεστική, με τη σειρά της, έφερε και μία μπουλντόζα να κάνει τη σκληρή δουλειά. Τι έκαναν τα κρυωμένα παλικάρια και όσοι βρέθηκαν στο κανάλι για να παρακολουθήσουν τη μάχη για την ανεύρεση του σταυρού; Έβαλαν φωτιά και ήπιαν τσίπουρα. Βαθιά Ελλάδα.

Και τι να έκαναν δηλαδή; Το πανηγύρι ξεκίνησε από το πρωί και τελείωσε το απόγευμα, τόσο τους πήρε να εντοπίσουν τον σταυρό.