Αν προσπαθείς πολύ να μας πείσεις για κάτι, την ομορφιά σου, τη ζωάρα σου, την αθλητική σου ρουτίνα, την αποψάρα σου για κάτι που κανείς δεν σε ρώτησε, σου έχουμε νέα. Μπορεί να έχεις small dick energy. Είναι όμως σωστό να συγχέουμε τα μικρότερα πέη με την τοξική συμπεριφορά; Μήπως η προσβολή υιοθετεί την ίδια σεξιστική στάση ζωής που αποδοκιμάζουμε στους άλλους; Ο όρος “small dick energy” είναι μια έννοια που έχει γίνει δημοφιλής στα social media τα τελευταία χρόνια. Παρά την προφανέστατη αναφορά, ελάχιστη σχέση έχει με το μέρος του σώματος στο οποίο αναφέρεται. Αναφέρεται στην “ενέργεια” και σχετίζεται με άτομα που προπαγανδίζουν με αντιφεμινιστικές ιδεολογίες και προσπαθούν να καλύψουν την έλλειψη αυτοεκτίμησής τους με υπερβολικά φαλλοκρατική συμπεριφορά. Αναφέρεται στους περήφανους μισογύνηδες. Ο Τέιτ δεν είναι ο πρώτος στο είδος του, ούτε θα είναι ο τελευταίος. 

Ο Άντριου Τέιτ πχ. λέει ότι οι γυναίκες ανήκουν στο σπίτι, δεν μπορούν να οδηγήσουν και είναι ιδιοκτησία ενός άνδρα και κατάφερε να πείσει μια στρατιά μοναχικών ανδρών που κρέμονται από κάθε λέξη του  σαν να ήταν ο μεσσίας της αρρενωπότητας.Στο προφίλ του στο Facebook το 2018, θρήνησε για την “παρακμή του δυτικού πολιτισμού” επειδή είδε μια αφίσα στο αεροδρόμιο του Χίθροου που  σύμφωνα με τα λεγομένα του “ενθάρρυνε τα κορίτσια να πάνε διακοπές σε αντίθεση με το να είναι μια στοργική μητέρα και μια πιστή σύζυγος”. Μισογυνισμός είπατε κι εσείς; Δεν πέσαμε από τα σύννεφα όταν συνελήφθη στη Ρουμανία με κατηγορίες για εμπορία γυναικών και βιασμό. 

Δεν είναι κάτι νέο στη δημόσια σφαίρα το Small Dick Energy (είναι ακριβώς το αντίθετο από το Big Dick Energy) βασίζεται στην αντίληψη (την πολιτισμική παραδοχή αν θέλετε) ότι οι άνδρες που φλεξάρουν εντυπωσιακά αυτοκίνητα και χρήματα μάλλον κάτι θέλουν να αποδείξουν. Το Small Dick Energy αναφέρεται κυριολεκτικά σε ένα μικρό πέος. Αλλά ο ορισμός δεν είναι τόσο απλός. Σήμερα, χρησιμοποιείται συχνά για να αναφερθεί στην τοξική αρρενωπότητα, όπου ένα άτομο φαίνεται να χρησιμοποιεί την αρρενωπότητά του ως έναν τρόπο για να κάνει τους άλλους να αισθάνονται κατώτεροι. Η τοξική αρρενωπότητα χρησιμοποιείται για να περιγράψει τις πιο επιβλαβείς νόρμες και κατασκευές του ανδρισμού. Η τοξική απεικόνιση της αρρενωπότητας  αποθαρρύνει την ευαλωτότητα και την αναζήτηση βοήθειας, καταδικάζοντας κάποιους άνδρες να υποφέρουν στη σιωπή. 

https://t.co/V8geeVvEvg

Όταν η Γκρέτα ζήτησε από τον Τέιτ να της στείλει email στο smalldickenergy@getalife.co.uk, το ίντερνετ ενθουσιάστηκε. Ένα άτομο με small dick energy μπορεί να είναι αλαζονικό, μικροπρεπές, φωνακλάδικο και βασικά αντιπαθητικό. Μιλάμε για μια  συναισθηματική παρά φυσική ιδιότητα. Είναι η πεποίθηση ότι για να είσαι “πραγματικός άντρας” πρέπει να είσαι δυνατός σε σημείο σκληρότητας και να μην αισθάνεσαι ποτέ τίποτα,  βασίζεται σε βίαιες και καταστροφικές ιδεολογίες όπως αυτή των incels και των alt-right. Οι άνδρες αυτοί αποτελούν μια μειονότητα (ελπίζουμε) που έχει κανονικοποιήσει τον κακοποιητικό λόγο, υπηρετούν τυφλά μια σεξιστική ιδεολογία και -φυσικά- έχουν απορρίψει a priori τη σεξουαλική χειραφέτηση των γυναικών και τις “στολίζουν” με διάφορα επίθετα αν τους απορρίψουν, αναζητώντας την επιστροφή της παραδοσιακής αρρενωπότητας (κρίμα). Το αφεντικό της Tesla και του Twitter, Elon Musk, για παράδειγμα, έχει κατηγορηθεί επανειλημμένα για SDE στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.  Δεν χρησιμοποιείται ποτέ για εκείνον τον άνδρα που μοιάζει υγιής, ικανοποιημένος, χαμηλών τόνων, που ξέρει τι σημαίνει ενσυναίσθηση. Είναι απίστευτα σέξι η ικανότητα να δείχνεις σεβασμό στους άλλους και να τους αντιμετωπίζεις ως ίσους επειδή δεν τους φοβάσαι.