Πέρασαν δύο ολόκληρα χρόνια από τότε που οι Daft Punk, το θρυλικό δίδυμο που μας πήρε από το χέρι και μας σύστησε στην ηλεκτρονική μουσική, ανακοίνωσε τη διάλυσή του. Το βίντεο που είχαν μοιραστεί μαζί μας μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε τουλάχιστον συγκινητικό αν και, ευτυχώς, άφησαν πίσω τους αρκετό υλικό για να μελετήσουμε τόσο εμείς οι “παλιοί” όσο και η νέα γενιά.

Ένα από τα πολλά που άφησαν πίσω τους, ήταν και αυτό το πέπλο μυστηρίου που κάλυπτε τόσα χρόνια τα πρόσωπά τους. Οι μάσκες τους, άλλωστε, θρυλικές όπως και η μουσική τους. Αλλά μην ανησυχείτε, φρόντισαν οι ίδιοι να ρίξουν φως μετά από τόσα χρόνια παρουσίας και ανωνυμίας πάνω στο stage.

Σε ένα live video του “Rollin & Scratchin” που ψάρεψαν από το αρχείο τους, φαίνονται κανονικά και με το νόμο τα πρόσωπά τους. Ναι, τελικά είναι άνθρωποι. Το κλιπ είχε δημοσιευθεί πρώτα ως τμήμα του one-off Twitch stream που έκαναν την περασμένη χρονιά, όπου το electronic duo από τη Γαλλία έκανε στρίμινγκ ένα full set γυρισμένο στο Mayan Theater του Λος Άντζελες το 1997. 

Το συγκεκριμένο stream έπαιξε στην επέτειο ενός χρόνου από τη διάλυσή τους και στην 25η επέτειο της κυκλοφορίας του θρυλικού ντεμπούτου δίσκου τους, Homework. Σήμερα, οι θαυμαστές του συγκροτήματος μπορούν να δουν την εν λόγω performance ξανά, η οποία καταγράφει μια από τις σπάνιες στιγμές της καριέρας των Daft Punk όπου κανένας από τους δύο δεν φορά τη χαρακτηριστική ρομποτική του μάσκα.