Υπάρχει μια συντάκτρια του Forbes που προτρέπει τους Αμερικανούς να παραιτηθούν και να ζήσουν τη ζωή των ονείρων τους στην Ελλάδα(!). Ειλικρινά τι παίρνει η κοπέλα και δεν μας δίνει; Τι έγραψε για να βγάλει το μεροκάματο της: Αυτή είναι η χρονιά για να κυνηγήσεις το όνειρο: Παραιτήσου και μετακόμισε σε ένα από τα φθηνότερα (και καλύτερα) μέρη για να ζήσεις στον κόσμο, μια χώρα με τόσο φθηνό κόστος ζωής που μπορεί να μπορέσεις να σταματήσεις να εργάζεσαι. Κορίτσι μου, έχεις δει πόσο κοστίζει το ρεύμα στην Ελλάδα;

https://t.co/NKO3a9SD7e

Για το 2023, χρησιμοποίησε για άλλη μια φορά τους ειδικούς της International Living, η οποία δημοσιεύει έναν Ετήσιο Παγκόσμιο Δείκτη Συνταξιοδότησης με τα κορυφαία μέρη για συνταξιοδότηση. Αυτή η λίστα δεν είναι μόνο για συνταξιούχους. Απευθύνεται σε όποιον αναζητά μια καλύτερη ζωή, μια πιο προσιτή ζωή ή απλώς έναν τρόπο να ξεφύγει από όλα αυτά—τον φρενήρη ρυθμό της ζωής, τη βία, την πολιτική, τον διχασμό. Κάποιος πρέπει να την πάρει από το χέρι και να την πάει σε ένα καφενείο, μια λαϊκή αγορά ή έστω να περάσει μια μέρα στο ελληνικό Twitter.

“Σκεφτείτε τις επιλογές σας στο εξωτερικό και τα πράγματα αρχίζουν να φαίνονται καλύτερα», λέει η Jennifer Stevens, της International Living. «Μπορείς, στην πραγματικότητα, να απαλλαγείς από το καθημερινό τρέξιμο. Όταν μπορείς να μειώσεις το κόστος ζωής σου στο μισό —ή και περισσότερο σε ορισμένα μέρη— έχεις πολλές δυνατότητες για καλύτερη ζωή. Εάν δεν χρειάζεται να εργάζεσαι τόσο σκληρά ή για τόσο πολλές ώρες, τότε έχεις την πολυτέλεια να περνάς τις μέρες σου όπως θέλεις,  με άτομα των οποίων την παρέα απολαμβάνεις” .Η Ελλάδα βρίσκεται στην 7η θέση της λίστα του International Living”.

Όλο λάθος και κάποιος να τους μαζέψει

Το κόστος: «Πρακτικά μιλώντας, ένα ζευγάρι μπορεί να ζήσει άνετα στην Ελλάδα με περίπου1.900 $ το μήνα και ένας single με περίπου 1.600 $». Ζευγάρι που πληρώνει ενοίκιο, λογαριασμούς, κοινόχρηστα, σούπερ μάρκετ και έχει δυο αυτοκίνητα με 1,900 δολάρια το μήνα μένει χωρίς χρήματα πάνω από δέκα μέρες στην Ελλάδα. Κι αυτή είναι η αλήθεια. 1900 δολάρια είναι 1780€. Τα 780€ μόλις μπει η μισθοδοσία έχουν φύγει στο σπίτι. Μένει ένα 1000€ για να καλύψει τα έξοδα δυο ατόμων το μήνα + τους πάγιους λογαριασμούς. Αυτό δεν είναι άνετη ζωή. Επιβίωση λέγεται.

Υγ: στην Ισπανία μια single φίλη μου βρήκε επιπλωμένο σπίτι, δυαράκι, με 1000€ ενοίκιο. Δεν μας τα λέει καλά το Forbes.

Η λίστα 
1. Πορτογαλία

2.  Μεξικό

3. Παναμάς

4.  Ισημερινός

5.  Κόστα Ρίκα

6. Ισπανία

7. Ελλάδα

8. Γαλλία

9. Ιταλία – Ταϊλάνδη