Υπάρχουν άνθρωποι που μετά από μια προκλητική δήλωση ανακαλούν, όχι γιατί ζυμώθηκε η σκέψη στα μυαλά τους και άλλαξαν άποψη, αλλά για να γλιτώσουν το -απαράδεκτο- hate, τη γκρίνια και τις ατέρμονες συζητήσεις -λόγω και μιας κάποιας έλειψης πραγματικών θεμάτων. Ο Κώστας Φραγκολιάς δεν είναι ένας από αυτούς.
Σε άλλα νέα, ο πανελίστας της εκπομπής “Happy Day”, παρόλες τις πιέσεις της παρουσιάστριας, Σταματίνας Τσιμτσιλή, δεν θέλησε να ανασκευάσει λίγο τις χθεσινές του δηλώσεις, αποκαλύπτοντας πως μερικοί χρήστρες των social media επικοινώνησαν μαζί του προσωπικά, μέσω Instagram, και κατάφεραν να κάνουν μια συζήτηση. “Να κάτσω εγώ να πω τι; Αν έχω δουλέψει και τι ένσημα έχω και σε ποιους; Να ψάξουν να τα βρούνε. Να απαντήσω σε ποιον; Στο ατσαλάκωτο μπλουζάκι ή στη σιδερωμένη αρκουδίτσα; Σε ποιον να απαντήσω;”, είπε αρχικά και εμφανώς εκνευρισμένος. Στο ίδιο μοτίβο, πάνω κάτω, την τοποθέτηση που τον έφερε σε αυτή τη θέση εξαρχής, δηλαδή.
“Θα πω άλλο. Ευχαριστώ αυτούς που απευθύνθηκαν προσωπικά στον λογαριασμό μου στο Instagram και πιάσαμε μια πολύ ωραία συζήτηση. Και με όσους διαφώνησα. Και με αυτά που τους ανέλυσα, τους είπα. Και με τους περισσότερους, το 99% καταλήξαμε μαζί κάπου. Εκεί θα πω ευχαριστώ για την ωραία και όμορφη προσέγγιση. Η αλήθεια παρεξηγείται πάντα. Από εκεί και πέρα, δεν έχω να πω τίποτα”, τόνισε.
Θιγμένος για τις νύξεις για τα δικά του ένσημα, δήλωσε: “Θα με ρωτήσουν εμένα για τα ένσημά μου; Επειδή και χθες συζήτησα πολλά από αυτά που συζητάμε. Ξέρεις τι θα απαντούσα σε αυτούς; Εγώ γιατί έκανα δυο και τρεις δουλειές και μάλιστα τον τελευταίο χρόνο, πριν αρχίσω τα ταξίδια, είχα και συγκάτοικο στο σπίτι μου για να τα βγάζω πέρα. Και πολλοί μου έλεγαν σιγά μη βάλω συγκάτοικο εγώ στο σπίτι μου. Στο εξωτερικό γιατί γίνεται; Εγώ γιατί έβαλα; Εγώ επίδομα δεν έχω πάρει”.
Παρακάμποντας τα υπερβολικά πολλά “εγώ” που κάτι λένε γενικώς για την αντίληψη κάθε υποκειμένου για τον κόσμο, να υπενθυμίσουμε στον συμπαθέστατο κατά τα άλλα κύριο Φραγκολιά, πως κανείς δεν ζει με επιδόματα, εκτός αν είναι ανεργίας (που έχουν μια συγκεκριμένη διάρκεια ζωής) ή προνιακά, γεγονός που προϋποθέτει πως υπάρχει ένα θέμα υγείας που δεν επιτρέπει στην παραλήπτη τους να εργαστεί. Αν, δε, το προνοιακό επίδομα είναι πολύ μικρό, δεν φτάνει ούτε για να γεμίσει το ψυγείο του. Αν βέβαια εννοεί τα πολλά λαμπερά “passes” που μας δίνονται τελευταία, και γνωρίζει κάποιον που πράγματι καταφέρνει να ζήσει με αυτά, ας μας φέρει σε επαφή, να τον ρωτήσουμε πώς το κάνει. Αλήθεια, εκείνο το fuel pass τον έχει βγάλει καθαρό από τον Αύγουστο; Εντυπωσιακό. Στα όρια της παπαγαλίας μιας λέξης-ψωμοτύρι όποιου δεν έχει ιδέα τι συμβαίνει γύρω του και αγαπά πολύ τη στερεοτυπική θεωρία του “τεμπέλη Έλληνα που ζει με επιδόματα γιατί δεν θέλει να δουλέψει για ανίκανους και βαθιά ανήθικους εργοδότες που του ζητούν πίσω το δώρο Χριστουγέννων”.