Δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο από ένα άσχημο προϊόν. Αν και αυτό μπορεί να ακούγεται αντιφατικό, μπορεί σύντομα να συνειδητοποιήσετε ότι η τελειότητα είναι βαρετή και είναι στην πραγματικότητα η ατέλεια αυτή που μπορεί να αιχμαλωτίσει τη φαντασία μας με έναν πολύ βαθύτερο και πιο ικανοποιητικό τρόπο. Το άσχημο και το αντιαισθητικό είναι όμορφο, δεν ξέρουμε πώς αλλιώς να το εξηγήσουμε.

Λάθος, λάθος. Μπορεί να μην είμαστε σε θέση να σας το εξηγήσουμε μέσα από προτάσεις, μπορούμε όμως να σας το δείξουμε με φωτογραφίες, για να το καταλάβετε και εσείς καλύτερα. Αχ, μας συγχωρείτε γι’ αυτό, αλλά θα αναγκαστούμε να χρησιμοποιήσουμε το γνωστό ρητό: Μία εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις.

Η σελίδα Ugly Design στο Instagram, η οποία ιδρύθηκε το 2013 από τους Ελβετούς Jonas Nyffenegger και Sébastien Mathys, σίγουρα πιστεύει σε αυτό το αρχαίο κινέζικο(;) ρητό που αναφέρουμε παραπάνω.Το δίδυμο έχει κερδίσει τις καρδιές περισσότερων από 668.000 θαυμαστών με τις πανέμορφες αηδίες που αναρτούν. 

Και είναι λογικό. Ό,τι χειρότερο υπάρχει εκεί έξω, ό,τι έγκλημα, μικρό ή μεγάλο κατά της καλής αισθητικής έχουν διαπράξει οι άνθρωποι γύρω μας, θα το βρεις εκεί, πώς να μην τους αγαπήσουμε;

Μαγιό για τα πόδια

Πρέπει να αγαπάει πολύ αυτό που κάνει

Ό,τι χειρότερο έχουμε δει στη ζωή μας

Δεν μπορούμε να βρούμε τα κατάλληλα λόγια 

Ο δημιουργός έχει σίγουρα δει Wednesday στο Netflix

Όλοι θέλουν κάτι σαν τραπέζι στη μέση της κουζίνας

Σίγουρα τράπερ ο τύπος στη φωτογραφία.

Τα ανάποδα τακούνια μοιάζουν πολύ βολικά