Μας αρέσουν πολύ αυτές οι ιστορίες, δεν ξέρουμε αν το έχετε καταλάβει. Μας αρέσουν γιατί αποτυπώνουν με τον καλύτερο τρόπο την ψυχολογική μας κατάρρευση (ή αστάθεια καλύτερα) σε καιρούς που το να είσαι λογικός, είναι μπανάλ. Οπότε ναι, θεωρήσαμε καθήκον μας να γράψουμε ένα κείμενο για τον τύπο που πλήρωσε για να γίνει λύκος και να κάνει “ου” στην πανσέληνο. Μη γελάτε, ίσως είχε επηρεαστεί από την ταινία του πάντα εξαιρετικού Μιγιαζάκι, το Princess Mononoke

Διαφορετικά, μιλάμε για μια νέα μόδα που θέλει τους Ιάπωνες να μεταμορφώνονται σε διάφορα ζώα. Πρόσφατα γράψαμε για τον Toco, τον άνθρωπο που πλήρωσε για να γίνει σκύλος. Τώρα, έχουμε τον τύπο που τα έσκασε χοντρά για να γίνει λύκος. Ξαδέρφια θα είναι. Όπως και να ‘χει, σκεφτείτε να έρθει αυτή η μόδα και από την Ελλάδα και να κυκλοφορούμε στο κέντρο της Αθήνας μεταμφιεσμένοι σε γάτες, σπουργίτια, ορτύκια, τζιτζιφιές και μαϊμούδες. Δεν θέλουμε και πολύ. Ωραίο δεν θα ήταν; Ωραίο θα ήταν, το μόνο πρόβλημα είναι ότι χρειάζεται να πληρώσουμε ακριβά για την αγαπημένη μας στολή.

 

Ο Ιαπωνικός λύκος για παράδειγμα πλήρωσε 18.000 λίρες. Δεν τα λες και λίγα. Αλλά τι είναι τα λεφτά μπροστά σε ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα; Τίποτα, δεν έχουμε καμία αξία. Για κάποιο λόγο που ακόμα δεν έχουμε καταλάβει, ο πρώην άνθρωπος που έγινε λύκος, θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του. Ελπίζουμε να μην ντρέπεται, άλλωστε αυτός βρήκε τις τρίχες να κάνει αυτό που θέλει.

«Εξαιτίας της μεγάλης αγάπης που έχω για τα ζώα από την παιδική μου ηλικία και επηρεασμένος από μερικές ρεαλιστικές στολές ζώων που έβλεπα στην τηλεόραση, ονειρευόμουν να κάνω κάτι αντίστοιχο κι εγώ», είπε και εμείς δεν μπορούμε παρά να συμφωνήσουμε μαζί του. 

«Στην τελική εφαρμογή, έμεινα έκπληκτος με τον μεταμορφωμένο εαυτό μου στον καθρέφτη. Ήταν μια στιγμή που το όνειρό μου έγινε πραγματικότητα. Η επιθυμία μου να μοιάζω με πραγματικό λύκο που περπατά στα πίσω πόδια ήταν δύσκολη, αλλά το πλήρες κοστούμι έμοιαζε ακριβώς όπως αυτό που φανταζόμουν». Ανώνυμε Ιάπωνα και εσύ Toco, ξάδερφε σκύλε, μπράβο σας.