Δεν θέλουμε να σας στεναχωρήσουμε, αλλά πρέπει να το μοιραστούμε μαζί σας. Σας αφορά. Βέβαια, μπορεί να το γνωρίζετε ήδη -αν και κάτι τέτοιο θα μας στεναχωρούσε αφάνταστα για πολλούς λόγους. Πριν φτάσουμε στην είδηση, να πούμε ότι “δεν είναι όλοι οι άντρες ίδιοι”. 

Σύμφωνα με έρευνα σε 2.250 ενήλικες στο Ηνωμένο Βασίλειο, που αναδημοσίευσε το ξακουστό και λαμπερό BBC, σχεδόν οι μισοί από τους εργένηδες δεν πλένουν τα σεντόνια τους, διατηρώντας τα έως και για τέσσερις ολόκληρους μήνες στο κρεβάτι. Δεν θέλουμε να το κάνουμε εικόνα και σίγουρα δεν θέλουμε αυτή η μυρωδιά να φτάσει στη μύτη μας. Α, ναι, δεν θέλουμε ούτε να φανταστούμε ότι η πλάτη μας ακουμπά σε αυτά τα κίτρινα, ιδρωμένα σεντόνια με τα άπειρα ακάρεα. 

Δυστυχώς είχαμε και τη μεγάλη παραδοχή: το 12%  τα βάζει στο πλυντήριο «όποτε το θυμάται», αφήνοντας τα ορισμένες φορές για ακόμα περισσότερο καιρό. Bloody Hell… Από την άλλη, οι ανύπαντρες γυναίκες αλλάζουν πιο συχνά, με το 62% να καθαρίζει τα κλινοσκεπάσματά κάθε δύο εβδομάδες.

via GIPHY

Ποιοι πληρώνουν μεγάλους λογαριασμούς ρεύματος γιατί θέλουν να είναι τυπικοί και καθαροί; Πιο τακτικά φαίνεται να είναι τα περισσότερα ζευγάρια, που δήλωσαν ότι τα πλένουν κάθε τρεις εβδομάδες, σύμφωνα με τα στοιχεία μιας εταιρείας κλινοσκεπασμάτων. Εντάξει, θα μπορούσαν και καλύτερα αλλά η διάθεση και η προσπάθεια μετράει.

Ένας ειδικός του ύπνου δήλωσε στο BBC ότι θα έπρεπε να αλλάζουμε τα σεντόνια μας μία φορά την εβδομάδα ή το πολύ κάθε δύο εβδομάδες. Εντάξει, αγαπητοί εργένηδες;