Ποδαρικό με το πιο WTF κόψιμο έκανε το Netflix και αποχαιρετάμε το “1899” με βαριά καρδιά. Κανείς ποτέ δεν θα καταλάβει γιατί δεν ανανεώθηκε για δεύτερη σεζόν το δράμα μυστηρίου που μας έκαψε τον εγκέφαλο, μαζικά. Νομίζαμε ότι μας κάνουν πλάκα οι δημιουργοί της σειράς Baran bo Odar και Jantje Friese όταν ανακοίνωσαν τα νέα μέσω του Instagram.  Η φιλόδοξη, πολύγλωσση σειρά από την ομάδα πίσω από το Dark , που κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2022, δεν θα ανανεωθεί για δεύτερη σεζόν και το επιβεβαίωσαν την Δευτέρα οι δημιουργοί Baran bo Odar και Jantje Freise.  ΣΑΣ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΕΚΕΙ ΣΤΟ NETFLIX. 

” Με βαριά καρδιά πρέπει να σας πούμε ότι το 1899 δεν θα ανανεωθεί», έγραψε ο Odar στην λακωνική ανακοίνωση που υπογράφουν τόσο ο ίδιος όσο και η Jantje Friese. “Θα θέλαμε να τελειώσουμε αυτό το απίστευτο ταξίδι με μια 2η και 3η σεζόν όπως κάναμε με το Dark . Αλλά μερικές φορές τα πράγματα δεν εξελίσσονται όπως τα σχεδίαζες. Αυτή είναι η ζωή” έγραψαν και μείναμε με το τηλεκοντρόλ στο χέρι. Ποιος θα μας εξηγήσει εμάς τι γίνεται στο διαστημόπλοιο τώρα; H  μοίρα των ταξιδιωτών Kerberos θα παραμείνει για πάντα άγνωστη. Eκτός αν η εκπομπή πάρει μεταγραφή σε άλλη πλατφόρμα. Στο HBO, που ξέρει από καλή τηλεόραση. 

Πάτε καλά; 

https://t.co/HMs8PVDQQ8

​Δεν είναι ξεκάθαρο ακριβώς γιατί ακυρώθηκε η σειρά, αν και είναι ιδιαίτερα περίεργο λαμβάνοντας υπόψη τη συντριπτική δημοτικότητα της σειράς — το δημόσιο σύστημα κατάταξης του Netflix είδε το 1899 να βρίσκεται στις 10 κορυφαίες τηλεοπτικές εκπομπές του για ένα μήνα μετά την κυκλοφορία της τον Νοέμβριο του 2022 (δύο επεισόδια προβλήθηκαν για πρεμιέρα στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο τον Σεπτέμβριο). Τον Δεκέμβριο, το Netflix είπε ότι το 1899 είχε 87,9 εκατομμύρια προβολές. ΓΙΑΤΙ; Να βγει κάποιος υπεύθυνα να μας πει γιατί κόψανε το “1899”