Δεν ξέρουμε πώς να χαρακτηρίσουμε μια παρέα από την Πάτρα ώστε να μην ξεφύγουμε από τα επιτρεπτά όρια, αυτό που ξέρουμε όμως είναι ότι κάποια μυαλά είναι δύσκολο έως ακατόρθωτο να αλλάξουν. Την παραμονή Πρωτοχρονιάς, λοιπόν, αυτοί οι άνθρωποι(;) έβαλαν φωτιά σε έναν Ρομά με νοητική υστέρηση, που έλεγε τα κάλαντα, όπως προβλέπει και το έθιμο.

Όλα ξεκίνησαν το πρωί του περασμένου Σαββάτου όταν ο άνδρας μπήκε σε γνωστή επιχείρηση αυτοκινήτων και ζήτησε να πει τα κάλαντα. Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Πελοπόννησος», οι δράστες ανάγκασαν τον 35χρονο που μπήκε στο κατάστημα να τραγουδήσει το «Αρχιμηνιά κι αρχιχρονιά», αφού όμως γονατίσει πρώτα. Μόνο έτσι θα δέχονταν. 

Στη συνέχεια και όπως φαίνεται και από τα φωτογραφικά ντοκουμέντα που κυκλοφόρησαν στα social media και δημοσίευσε η εφημερίδα, κάποιος από την παρέα έριξε εύφλεκτο υλικό στον αβοήθητο Ρομά και του έβαλε φωτιά, με τον ίδιο να παλεύει μόνος του για να σβήσει τις φλόγες. Ευτυχώς, τα κατάφερε, χωρίς να υποστεί εγκαύματα.

Ο Ρομά, αμέσως άρχισε να ουρλιάζει, προσπαθώντας να σβήσει τη φωτιά που ευτυχώς τα κατάφερε γλιτώνοντας από εγκαύματα, την τελευταία στιγμή. Τότε άρχισε να διαμαρτύρεται και να απειλεί με μηνύσεις, ενώ η παρέα προσπάθησε να τον ηρεμήσει και να τον καθησυχάσει.

Το έντυπο σημειώνει ότι το εξευτελιστικό αυτό ρατσιστικό επεισόδιο που ξεπερνάει τα όρια του μπούλινγκ, καθώς κινδύνευσε πραγματικά ένας άνθρωπος με θέματα μάλιστα μειωμένης αντίληψης, έγινε εν αγνοία του ιδιοκτήτη της επιχείρησης, ενώ μέλος της παρέας των δραστών ανήρτησε με περισσή περηφάνια το «κατόρθωμα» του ιδίου και των φίλων του, με το χειρότερο, κάποιοι να επικροτούν. Είπαμε, κάποια μυαλά δεν αλλάζουν.

Ευτυχώς, κάποιοι αποφάσισαν να δράσουν και να ενημερώσουν τις αρμόδιες αρχές. Ωστόσο, παραμένει άγνωστο αν το θύμα θα κινηθεί νομικά και αν οι δράστες, τελικά, θα υποστούν τις συνέπειες.