Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος ανήκει στην κατηγορία ανθρώπων που, βλέποντάς τον να μιλάει, σου γίνεται συμπαθής. Ίσως αυτό οφείλεται στους ρόλους του, στο πώς τον έχουμε στο μυαλό μας μετά τις διάφορες επιτυχίες του. Βέβαια, αν το σκεφτούμε καλύτερα, ο ηθοποιός έχει κερδίσει με το σπαθί του την συμπάθεια αλλά και τον σεβασμό του κοινού. 

Για παράδειγμα, οι περισσότεροι θα θυμούνται την αντίδρασή του όταν η Σάσα Σταμάτη βρέθηκε στο θέατρο που έπαιζε, λίγες μέρες αφότου είχε κάνει το γνωστό ντου μαζί με διάφορους φουσκωτούς στην παράσταση του Χριστόφορου Ζαραλίκου. Για όσους δεν γνωρίζουν ή δεν έτυχε να το διαβάσουν, ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος αρνήθηκε να βγει στη σκηνή αν εκείνη δεν αποχωρούσε. Δεν ήταν μια κίνηση εντυπωσιασμού, ήταν μια κίνηση αλληλεγγύης. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό.

Πριν από μερικούς μήνες, το ξακουστό 2022, θέλησε να μας υπενθυμίσει τρίβει ότι τα δικαιώματα των ζώων, όπως και οι ζωές τους, πρέπει να αντιμετωπίζονται με τον σεβασμό που τους αξίζει.  Ο ίδιος, έχοντας βγει στον δρόμο μαζί με τη σύζυγό του, Λίνα Πρίντζου, για να δώσουν φαγητό σε αδέσποτα ζώα, άκουσαν το κλάμα ενός κουταβιού μέσα από έναν κάδο σκουπιδιών. Αμέσως πλησίασαν, ενώ ο ίδιος μπήκε μέσα στον κάδο, ψάχνοντας να το βρει και να το σώσει. Εκείνος και η σύζυγός του το έβαλαν σε μια κούτα, ώστε να το πάνω στο σπίτι του και να το φροντίσουν.

 

Τώρα, λίγο πριν περάσουμε και επίσημα στο νέο χρόνο, βρέθηκε στο τελευταίο Art Week. Και έκανε, μεταξύ άλλων, τις εξής δηλώσεις με πολλές δόσεις αυτογνωσίας, ειδικά στο τέλος: «Θα υπάρχει ανταγωνισμός, αλλά πολύ κρυφός. Λέμε στο θέατρο ότι είμαστε όλοι μια οικογένεια, αλλά θέλεις να μάθεις πως πάει ο άλλος που ξεκίνησε τώρα και σαν να θέλεις να ακούσεις ότι δεν ξεκίνησαν καλά. Κρίμα ρε γ…ο. Χώρισαν. Σαν να θέλεις να ακούσεις το κουτσομπολιό και τι γίνεται γύρω γύρω. Έχει και την πλάκα του αυτό γιατί δεν είναι σε σοβαρό βαθμό.Εάν έχεις αποτύχει εσύ, λες ο άλλος έχει αποτύχει πιο πολύ; Ε εντάξει. Κρίμα ρε γ…ο. Η αποτυχία έρχεται κάποια στιγμή θες δεν θες. Το θέμα είναι να είναι σαν το καρδιογράφημα πάνω κάτω γιατί είμαστε ζωντανοί. Το κάτω θα σε κάνει σοφότερο, στην κορυφή δεν έχει οξυγόνο…».

Το 2023, λοιπόν, ας μοιάσουμε -έστω και λίγο- στον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο. Ας γίνουμε λιγάκι πιο σοφοί και ας μην φοβόμαστε τόσο την αποτυχία. Αλλιώς θα είναι κρίμα ρε γαμώτο.