Θα μοιραστούμε μαζί σας κάτι και ελπίζουμε να μην αντιδράσετε όπως η Φοίβη όταν ο Τζόι της είπε την σκληρή αλήθεια. Δεν υπάρχει ο Άγιος Βασίλης, αυτός ο τροφαντός γεράκος που, όπως μας έλεγαν παλιά ο γονείς μας, περιμένει τη λίστα με τα δώρα που επιθυμούμε και αν κατά τη διάρκεια της χρονιάς συμπεριφερθήκαμε κόσμια, θα μας τα φέρει. Ούτε ιπτάμενα έλκηθρα, τάρανδοι με αόρατα φτερά και εξωτικά υπάρχουν. Από την τσέπη τους έβαζαν τα χρήματά τους οι δικοί μας, καιρός να το αποδεχτείτε και να προχωρήσετε παρακάτω. 

Θα μοιραστούμε και κάτι άλλο μαζί σας: Υπάρχουν πολλοί Άγιοι Βασίληδες. Εννοούμε τους απλούς ανθρώπους που για να βγάλουν ένα μεροκάματο, βάζουν την κόκκινη στολή και κάθονται σε μια πολυθρόνα για να φωτογραφηθούν με παιδιά και μεγάλους. Δύσκολη δουλειά, δεν είναι για όλους.

Ξέρουμε όμως ότι το να συναντήσετε τον Άγιο Βασίλη στο εμπορικό κέντρο ή σε κάποια πλατεία είναι μια ιεροτελεστία που κάποιοι λατρεύουν και κάποιοι μισούν. Για να βάλετε τα παιδιά σας στην αγκαλιά του Άγιου Βασίλη και να πάρετε αυτή την αξιολάτρευτη(;) χριστουγεννιάτικη φωτογραφία που θα ποστάρετε στο Instagram, θα κάνατε τα πάντα. 

Συνήθως πρέπει να σταθείτε στη σειρά με τη χριστουγεννιάτικη μουσική σε επανάληψη και με δεκάδες άλλες οικογένειες στην ίδια θέση με εσάς την ώρα που τα παιδιά αρχίζουν και βγάζουν καπνούς από την αναμονή και τη βαρεμάρα. Πιστέψετε μας όμως, η ταλαιπωρία σας είναι απίστευτα μικρή συγκριτικά με αυτή του Άγιου Βασίλη.

Όποιος φοράει ένα κόκκινο βελούδινο κοστούμι και παίζει τον αγαπημένο ρόλο του πάντα χαρούμενου Άγιου Βασίλη, πρέπει να είναι μια ευγενική και υπομονετική ψυχή, δεν εξηγείται διαφορετικά. Όλα, όμως, έχουν τα όρια τους.