Περίεργος ο κόσμος μας και, φυσικά, το ίδιο θα μπορούσε να ειπωθεί και για τον χαρακτήρα μας. Ας μείνουνε όμως στο πρώτο κομμάτι. Ακόμη και τα πιο συνηθισμένα, βαρετά, καθημερινά πράγματα μπορεί να αποδειχθούν ότι έχουν μια περίεργη ιστορία και ότι, τελικά, δεν είναι και τόσο συνηθισμένα και βαρετά. Θα σας εξηγήσουμε τι εννοούμε για να μπείτε στο κλίμα και αφήσετε επιτέλους αυτό το μελομακάρονο κάτω.

Για παράδειγμα, γνωρίζατε ότι τα σκουλήκια τρώνε τέσσερις έως έξι φορές το βάρος τους κάθε μέρα; Ή ότι τα εκπαιδευμένα περιστέρια μπορούν να διακρίνουν τη διαφορά μεταξύ του Κλοντ Μονέ και του Πάμπλο Πικάσο που -άκυρο, αλλά οφείλουμε να το αναφέρουμε- κάποτε μίλησε και για τους Έλληνες; Πόσοι γνώριζαν τα παραπάνω facts; Να σηκώσουν το χέρι τους.
 
Υπάρχουν όμως και αυτά που δεν θέλετε να μάθετε ή που τα αποφεύγετε. Το κινητό σας, για παράδειγμα, είναι μολυσμένο με βακτήρια και ίχνη της βουβωνικής πανώλης έχουν βρεθεί στο μετρό της Νέας Υόρκης. Εντάξει, ηρεμήστε, δεν κάνει σύνδεση με την μπλε γραμμή του Συντάγματος. 
 
Αποδεικνύεται λοιπόν ότι όσο σκάβουμε λίγο βαθύτερα, πράγματα που έχουμε πάρει ως δεδομένα ή που φαίνονται απολύτως φυσιολογικά, μπορούν να σας εκπλήξουν. Έχοντας αυτό κατά νου, εδώ είναι 7 περίεργες πληροφορίες που τελικά δεν είναι και τόσο άχρηστες.
 

via GIPHY

Σύμφωνα με έρευνα που έχει δημοσιευθεί στο επιστημονικό έντυπο Circulation, η Δευτέρα είναι η μέρα που παρουσιάζονται τα περισσότερα καρδιαγγειακά επεισόδια. 
 
Όταν προσπαθείς να κόψεις το φτέρνισμά σου, υπάρχει πιθανότητα να τραυματίσεις ένα αιμοφόρο αγγείο στον εγκέφαλο ή στον λαιμό σου και να πεθάνεις.
 
Τα καρδιακά επεισόδια είναι αυξημένα τη διάρκεια των γιορτών. Αυτό μπορεί να ευθύνεται είτε στις διατροφικές υπερβολές και την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ αλλά και στην αύξηση καταχρήσεων όπως π.χ. κάπνισμα, ξενύχτια, υπεδραστηριότητα. 
 
Το ζεστό νερό είναι πιο βαρύ από το κρύο.
 
Μόνο το 45% των Αμερικανών γνωρίζει ότι ο ήλιος είναι αστέρι. Ο Βέρτης τι έχει να πει γι’ αυτό;
 
Ακολουθεί μέγιστη αηδία: Υπάρχουν περισσότερα είδη ζωής που ζουν πάνω στο δέρμα σου από τους ανθρώπους που υπάρχουν στην Γη.
 
Το βουνό Everest προφέρεται κανονικά Ίβρεστ (Eve-rest) κι όχι Έβερεστ (ever-est), γιατί έχει πάρει την ονομασία του από τον Τζόρτζ Ίβρεστ (George Everest).